Política 27/03/2014

El dinar de Tejero per celebrar el 23-F: estovalles grana i nou ampolles de vi

Vozpopuli publica dues fotos fetes d'amagat abans de l'àpat

Ara
2 min
Les fotos del dinar per celebrar el 23-F a la caserna de Valdemoro que ha publicat Vozpópuli

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } Pernil, formatge, pastes salades, una paella i nou ampolles de vi. Un ram de flors, estovalles de color grana, dotze cadires de plàstic i un sofà d'escai al fons. Una escena molt 'kitch' per celebrar el 33è aniversari de l'intent de cop d'estat del 23-F. Vozpópuli ha publicat aquest dijous dues fotos del "dinar d'amics" que el 18 de febrer es va fer a la caserna de la Guàrdia Civil de Valdemoro, a la Comunitat de Madrid. Entre els convidats, Antonio Tejero, el colpista condemnat i empresonat per l'assalt al Congrés i que va quedar en llibertat 15 anys més tard.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dinar va costar el càrrec a l'organitzador i màxim responsable del Grup Rural de Seguretat (GRS), Antonio Tejero Díaz, fill de l'extinent coronel. Entre els comensals hi havia l'excapità Jesús Muñecas, condemnat pel 23-F.

Les fotos que publica Vozpópuli estan fetes d'amagat uns minuts abans que arribessin els convidats. "Hi havia i hi ha por", reconeix la persona que les ha fet arribar al diari.

A les fotos s'hi veu la taula parada, alguns entrants parats al centre i, en una altra foto, una taula més petita amb nou ampolles de vi negre. A la taula, hi ha una copa de vi per comensal i un vas llarg. 'El País' va destapar el 17 de març passat la celebració de l'aniversari. Després dels entrants, els convidats van menjar paella. Segons algunes fonts, el tinent coronel fill va obligar uns quants guàrdies civils a fer-hi de cuiners i de cambrers.

També s'ha sabut que Tejero fill va donar l'ordre que no es registressin les dades dels convidats, de manera que no se sap la llista completa. Se sap, però, que la gran majoria estaven vinculats al 23-F.

Després que aparegués la notícia a la premsa, el ministeri de l'Interior va confirmar el dinar i va destituir Antonio Tejero Díez com a cap del GRS número 1 de Madrid. Segons una nota d'Interior, el tinent coronel Tejero Díez va mantenir un dinar no autoritzat en el seu quarter a Valdemoro amb diverses persones implicades en l'intent de cop d'estat del 23-F.

stats