Política 17/03/2014

Terricabras: "Catalunya i Crimea s'assemblen com un ou a una castanya"

El cap de llista d'ERC a les europees celebra el silenci del Vaticà davant el procés català: "El fet que callin em dóna molta confiança. Esperen que parlem nosaltres"

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl cap de llista d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha negat aquest dilluns tota semblança entre el procés sobiranista català i el referèndum de Crimea. "No s'assemblen en res, com un ou i una castanya", ha dit en roda de premsa. Terricabras ha posat de relleu totes les diferències que separen ambdós processos. Tot i ser ERC un partit partidari que "la gent voti" en referèndums, ha puntualitzat que el plebiscit per a l'annexió de Crimea a Rússia ha estat organitzat per "donar cobertura a una decisió política ja presa", s'ha celebrat amb la "presència militar d'una potència estrangera" i sense un control democràtic internacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Terricabras ha celebrat el silenci del Vaticà al voltant del procés català, malgrat les pressions de la Conferència Episcopal Espanyola perquè s'hi posicioni en contra. "El fet que callin em dóna molta confiança. Esperen que parlem nosaltres", ha constatat. Segons el candidat d'ERC, el Vaticà "es comporta com ho fan els estats d'arreu, que en aquestes coses no s'hi fiquen llevat que hi vegin un disbarat molt gros".

Terricabras també s'ha referit al fet que el president de la Generalitat, Artur Mas, no descarti una declaració unilateral d'independència si l'Estat veta tota negociació. Tot i no rebutjar la hipòtesi d'unes eleccions plebiscitàries que pugui conduir a la declaració unilateral, Terricabras ha posat l'èmfasi en centrar-se ara en la consulta del 9 de novembre sense pensar en plans B que, a més, hauran de comptar amb el consens de les forces del dret a decidir.

stats