Política 18/09/2012

Fernández Díaz: "La història d'ETA és d'assassins i víctimes. No hi ha hagut conflicte, sinó terrorisme"

El ministre de l'Interior espanyol ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la reunió iberoamericana de ministres de l'Interior i de Seguretat Pública

Efe
2 min

ValènciaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha advocat avui per tancar les portes als qui pretenen "perllongar la reverberació del terror mitjançant la difusió i el relat adulterat del que ha succeït" amb el terrorisme d'ETA. Fernández Díaz ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la reunió iberoamericana de ministres de l'Interior i de Seguretat Pública, que té lloc durant el dia d'avui a València.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant el discurs ha destacat l'actuació de les forces de seguretat de l'Estat per combatre el terrorisme. Així, ha assegurat que el terrorisme d'ETA ha estat "derrotat policialment" gràcies a "la fermesa de l'estat de dret, la lluita dels cossos i forces de seguretat, la labor de jutges i fiscals, la col·laboració internacional i el testimoniatge ètic de les víctimes".

D'altra banda, però, ha afegit: "Fins que no es depurin responsabilitats i s'esclareixin tots els crims comesos, seguirem treballant per aconseguir que, una vegada que ha cessat l'activitat terrorista, [ETA] deixi definitivament d'existir, exigint i treballant per aconseguir la seva dissolució incondicional".

Fernández Díaz ha assegurat que la història d'ETA "és la història d'assassins i víctimes. No hi ha hagut conflicte, sinó terrorisme en la seva manifestació més cruel, i qualsevol altra versió del relat és una infàmia i una ofensa a la memòria de milers de ciutadans estripats per la barbàrie".

També s'ha dirigit als seus homòlegs iberoamericans per demanar la cooperació i la col·laboració entre els països participants a la cimera. Pel ministre, la col·laboració per acabar amb el terrorisme "no és una opció ni una elecció, sinó una necessitat".

Per últim, Fernández Díaz s'ha mostrat confiat que d'aquesta cimera "sorgiran propostes i iniciatives útils per millorar la resposta" als reptes que comparteixen els països iberoamericans, entre els quals, a més del terrorisme, ha citat el narcotràfic, el crim organitzat i el tràfic d'éssers humans.

stats