Política 28/05/2014

Topada d'Ortega amb un diputat del PP per la consulta

La vicepresidenta acusa de cínics els populars per negar "l'ofec de l'Estat a Catalunya"

Roger Mateos
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha protagonitzat aquest dimecres al ple del Parlament una topada amb el diputat del PP Jordi Roca en relació amb el procés sobiranista i la consulta. En la sessió de control del Govern, Roca ha acusat l'executiu d'estar "encegat" i "perdre el temps amb un procés que és mort", mentre altres comunitats autònomes "ja no fan retallades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Són el pitjor govern autonòmic", ha exclamat Roca, que ha seguit denunciant l'equip d'Artur Mas per persistir a tirar endavant un "procés abocat a la frustració", una fugida cap endavant perquè "no saben què fer amb les competències que tenen". "Ens castiguen a la cua en sanitat, ensenyament i serveis socials", ha insistit.

"Vostè n'ha dit de molt grosses, ni vostè se les creu", ha replicat Ortega, que ha acusat Roca de recórrer a un "cinisme absolut", negant fins i tot "l'ofec de l'Estat a Catalunya". Davant aquest "ofec" financer, ha denunciat, "vostès callen". Ortega ha subratllat que "el que està més viu és el sentiment democràtic" del poble de Catalunya de "voler decidir el seu futur", un sentiment que troba "legítim". "El principi democràtic significa escoltar i deixar que el poble parli", ha afegit.

stats