Política 16/12/2018

Torra reclama a Sánchez que "no es deixi arrossegar per la dreta" i abordi el que realment preocupa els catalans

Assegura que una conversa amb Sánchez ha d'incloure el referèndum i el rebuig la repressió

Ara
2 min
Torra reclama a Sánchez que "no es deixi arrossegar per la dreta" i abordi el que realment preocupa els catalans

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit a Pedro Sánchez que "no es deixi arrossegar per la dreta i la ultradreta" i abordi el que realment preocupa els catalans: "Som i ens sentim republicans, no acceptem la repressió com una eina que al segle XXI es pugui aplicar als polítics i el 80% de la nostra societat està d'acord en celebrar un referèndum", ha apuntat Torra en referència als resultats de l'enquesta de l'Institut Opinòmetre per a l'ARA, publicada aquest diumenge i que fixa en un 80,4% els catalans partidaris d'un referèndum acordat i en un 78% els que estan en contra de la presó preventiva, entre d'altres.

Torra no ha concretat si finalment es produirà una reunió amb Sánchez aprofitant el consell de ministres de divendres vinent a Barcelona però considera que, si es produís, aquests consensos haurien de ser les matèries a tractar. "Demanem a Sánchez que faci cas del que expressa la societat catalana i que no es deixi arrossegar per la dreta i la ultradreta espanyola, que sigui valent i tingui coratge", ha dit durant una visita a la Fira de Santa Llúcia de Prats de Lluçanès.

En la mateixa línia, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha recordat que els resultats de l'enquesta de l'ARA evidencien que "la immensa majoria dels ciutadans de Catalunya aposten per la democràcia".

Igual que Torra, Aragonès no dona per descartada una trobada entre Torra i Sánchez divendres vinent, però avisa que "si hi ha d'haver reunió ha de ser amb condicions i amb contingut". "No és qüestió d'anar-se a fer la foto", ha dit el vicepresident de la Generalitat des de la Fira de Barcelona, on ha participat en 'La Marató' de TV3, que aquest any està dedicada a la lluita contra el càncer.

Seguretat garantida

El president de la Generalitat diu que la seguretat de cara al 21 de desembre "està garantida", tant pel que fa a la trobada del consell de ministres com per les possibles concentracions en contra que es produiran, perquè Catalunya és un país "profundament demòcrata que respecta la pluralitat", i ha destacat la feina "excel·lent" dels Mossos d'Esquadra.

Torra també ha aprofitat per reclamar als partits polítics que "escoltin" i "siguin capaços de valorar la vaga de fam" que duen a terme Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull al centre penitenciari de Lledoners. "Ells només demanen justícia a les seves reclamacions amb el Tribunal Constitucional", ha considerat.

stats