Política 14/11/2014

Torres-Dulce deixa entreveure que la Fiscalia podria no presentar la querella contra Mas i Ortega

El fiscal general de l'Estat assegura, però, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haurà d'estudiar igualment què va passar el 9-N

Efe
1 min

BurgosEl fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha assegurat aquest divendres que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haurà d'estudiar què ha passat amb el 9 de novembre en la consulta ciutadana, independentment que actuï o no la Fiscalia. Tot i això, fonts del TSJC expliquen que per ara no estan investigant res sobre aquest tema. Amb tot, sí que hi ha jutjats d'instrucció que han rebut denúncies sobre la celebració del 9-N que finalment podrien acabar al TSJC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mateix Torres-Dulce ha explicat en un col·loqui a Burgos que el 9-N "està ja als tribunals" perquè l'hi han portat els ciutadans. En aquest sentit, ha recordat que, abans de la consulta, els fiscals van decidir que hi havia indicis racionals de delicte, encara que van optar per no adoptar mesures cautelars.

Sobre aquesta qüestió ha precisat que, en aquell moment, no es van prendre aquell tipus de mesures perquè es va considerar que era "desproporcionat" i generaria més problemes que solucions, ja que cada jutjat només hauria pogut actuar en la seva jurisdicció, amb la qual cosa s'haurien tancat només part de les meses i originat un problema afegit, perquè el procés ja estava en marxa.

Torres Dulce ha explicat que serà la Fiscalia de Catalunya la que decideixi en junta de fiscals si s'actua o no en aquest assumpte i es presenta o no una querella, i ha assegurat que en el seu mandat com a fiscal general de l'Estat l'única instrucció i ordre concreta que ha donat ha estat relacionada amb el cas Faisà i que en aquest altre assumpte s'actuarà "amb els temps que marqui la legalitat".

stats