NOU GOVERN
Política 29/12/2010

La cordialitat i la normalitat institucional presideixen els traspassos

La correcció i normalitat institucional i democràtica han presidit els traspassos a les conselleries de la Generalitat. Els que fins avui han estat consellers del tripartit han cedit les carteres als seus successors en un ambient de cordialitat

Redacció
2 min

BarcelonaDesprés de la presa de possessió dels consellers i de la primera reunió del Consell Executiu presidit per Artur Mas -que ha nomenat els secretaris generals dels departaments- s'ha iniciat el traspàs de carteres oficial. El primer de materialitzar el traspàs ha estat Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha obsequiat la seva successora a vicepresidència amb un ram de roses vermelles i un llibre sobre l'exili català. Tots dos han destacat la "normalitat institucional" del relleu, símptoma de "maduresa democràtica", segons Carod, que ha desitjat "de tot cor" a Ortega que encerti en la seva gestió. Ortega ha aplaudit el "traspàs impecable" de poders que s'està produint aquests dies i s'ha mostrat satisfeta per ser la primera dona a assumir la vicepresidència del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una hora més tard, el socialista Joaquim Llena ha traspassat la cartera d'Agricultura a Josep Maria Pelegrí. A les 15.30 hores ha estat Carme Capdevila qui ha cedit el seu despatx a Josep Lluís Cleries, a la seu de Benestar Social i Família. A continuació, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha pres el relleu d'Antoni Castells, que s'ha posat "a disposició" del nou titular de la cartera: "Gràcies per deixar-ho en condicions", li ha contestat Mas-Colell.

Un dels traspassos que més expectació havia aixecat era el de Cultura, en què Joan Manuel Tresserras deixava pas al socialista Ferran Mascarell -fa quatre anys el relleu va ser a la inversa-, fitxatge estrella de Mas per al seu Govern.

També amb exquisit tracte institucional s'ha desenvolupat el traspàs de poders entre l'extitular de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recorder, a qui el socialista ha definit com el "millor" conseller per a aquesta cartera per la seva "experiència".

Qui esperava trobar algun signe de tensió entre Saura i el seu successor, Felip Puig, s'ha emportat un desengany, ja que tots dos han escenificat un relleu impecable, en què fins i tot s'han creuat elogis i s'han desitjat bona sort mútuament. Saura també ha mantingut una trobada amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, a qui ha traspassat l'àrea de Relacions Institucionals de l'executiu i a la qual ha posat sobre avís del que es trobaria: "És molt difícil negociar amb Madrid".

Agraïment a Duran

D'altra banda, la nova consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha assumit aquest dimecres la cartera del seu departament de mans de la consellera sortint, Montserrat Tura, i ha assegurat que està molt "tranquil·la" i gens amoïnada respecte la seva actuació com a advocada de l'Estat, ja que "sempre" ha actuat "correctament" en l'àmbit professional. "Mirant enrere no he de tenir problemes per això", ha dit, responent a les crítiques d'alguns partits per haver intentat impedir la consulta sobiranista d'Arenys de Munt.

Però si encara quedava algún dubte sobre si l'aposta per Fernández Bozal (independent) s'havia d'imputar a CDC o a UDC, ella mateixa els ha esvaït implícitament en agrair el seu nomenament a Artur Mas, però també al líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida. Ho afronta com a un "repte professional".

stats