REACCIÓ AL RECURS AL TC
Política 10/05/2016

Els treballs per a la llei exprés d'emergència habitacional avancen "a tota marxa"

Munté afirma que el Govern i les entitats ja s'han reunit dues vegades per avançar en la redacció de la norma i que tenen una tercera trobada prevista

Roger Tugas
1 min
En marxa la cimera per decidir com afrontar la suspensió de la llei antidesnonaments

BarcelonaEls treballs per elaborar una llei exprés que recuperi els articles de la llei d'emergència habitacional impugnats pel govern espanyol segueixen endavant. Així ho ha explicat aquest dimarts la consellera de la Presidència, Neus Munté, que ha valorat que "d'ençà de la cimera de fa una setmana, s'han celebrat dues reunions de treball tècniques entre els representants de les entitats promotores de la iniciativa legislativa popular, el Consell de l'Advocacia Catalana i el Govern, i s'hi han sumat les entitats municipalistes", i ja "hi ha prevista una tercera reunió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els treballs, segons la portaveu de l'executiu, van "a tota marxa per donar resposta a allò reclamat pels alcaldes en la cimera, un instrument útil, eficaç, segur i ràpid, mentre que les entitats reclamaven que es garantissin els drets". La primera trobada, de fet, va ser el 4 de maig.

L'objectiu és tenir enllestit un projecte de llei al juny que es tramiti per via d'urgència al Parlament i que, per tant, torni a donar eines als ajuntaments per evitar desnonaments a famílies sense recursos al més aviat possible, ja que previsiblement el Tribunal Constitucional suspendrà els articles recorreguts tan bon punt admeti a tràmit la impugnació.

stats