Política 30/04/2014

Tremosa celebra que dues forces "clarament sobiranistes" liderin les enquestes

El cap de llista de CiU a les europees demana el vot per "reforçar" la figura de Mas però també aplaudirà un "gran resultat" d'ERC, perquè "ara estem empenyent tots en la mateixa direcció"

Ara
2 min

BarcelonaEl cap de llista de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha assegurat aquest dimecres en declaracions a l'ARA que el fet que "les dues primeres forces" en intenció de vot, segons l'últim baròmetre electoral del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), "siguin clarament sobiranistes és una gran notícia". "Això va en la bona direcció", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El CEO pronostica un empat tècnic entre CiU i ERC de cara a les eleccions del 25 de maig. Els republicans tenen una estimació de vot del 20,1%, mentre que la federació nacionalista obtindria una dècima menys. El PSC es quedaria amb un 16,9% dels vots, el PP amb un 12,1% i ICV-EUIA aconseguiria un 11,3% dels sufragis.

"A mi m'agradaria que guanyés CiU, perquè suposaria un reforçament de la figura del president Artur Mas, que és qui canalitza el procés sobiranista. Però celebraré també un resultat gran d'ERC, perquè ara estem empenyent tots en la mateixa direcció", ha indicat Tremosa, que ha posat de relleu el contrast amb les eleccions europees del 2004, en què a Catalunya "la primera força eren els socialistes i la segona, el PP".

Tremosa s'ha mostrat caut respecte de la davallada que els sondejos vaticinen als socialistes, que "sempre" acaben traient millors resultats del que diuen les enquestes. Tot i així, ha apuntat que "sí que és veritat que quan un partit fa el contrari del que diu el seu programa electoral, com el PSC ha fet amb el dret a decidir, hi ha descontents i dimissions".

Pel que fa al pronòstic del CEO segons el qual el sí a la independència en la doble pregunta de la consulta del 9 de novembre s'imposaria amb el 47% dels vots, enfront d'un 19% de vots en contra, Tremosa ha destacat el fet que "es mantenen diferències claríssimes entre el sí i el no" i, per tant, "es consolida un canvi estructural de percepció dels catalans". "En la mesura que l'estat espanyol no es vol reformar, no tenim altra alternativa que fer el nostre propi camí", ha afegit.

stats