Política 09/10/2013

Duel dialèctic entre Tremosa i un eurodiputat del PP per l'atac feixista a la seu del Govern a Madrid

El parlamentari català cita Bill Clinton per remarcar "l'esperit pacífic" del catalanisme

Ara
1 min

BarcelonaL'eurodiputat de CDC, Ramon Tremosa, ha protagonitzat aquest dimecres un duel dialèctic a l'Eurocambra amb el parlamentari del PP Carlos Iturgaiz per l'atac feixista que va patir l'Onze de Setembre la seu de la Generalitat a Madrid. S'ha produït en el transcurs del debat sobre l'auge de l'extrema dreta a Grècia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tremosa ha advertit que aquest auge no només afecta Grècia, sinó que a Espanya també augmenta "l'amenaça de grups feixistes contra moviments demòcrates i pacífics", i ha recordat l'atac a Madrid durant la Diada mentre a Catalunya es desenvolupava sense incidents la Via Catalana. Tremosa ha fet notar que als protagonistes de l'assalt la justícia espanyola només els ha sancionat amb "una multa de 300 euros", mentre que tampoc es persegueixen les declaracions amenaçadores de sectors ultres contra el sobiranisme català.

Iturgaiz ha pres la paraula per replicar que durant la Diada grups "d'extrema esquerra" i "nacionalistes radicals" van cremar banderes espanyoles i retrats del rei Joan Carles, sense que ningú hagi estat detingut. També ha mencionat les "bombes de l'extrema esquerra" a Saragossa i Galícia.

Seguint amb el duel, Tremosa ha respost posant en relleu "l'esperit pacifista" i democràtic del catalanisme i ha citat les paraules de Bill Clinton en una visita a Barcelona fa uns anys: "El món serà talibà o català". Per cloure la seva intervenció, i per trobar una explicació al creixement de l'independentisme, ha citat l'escriptor Camilo José Cela: "Siempre fueron más los separadores que los separatistas".

stats