Política 15/04/2011

Una trentena d'entitats convoquen una manifestació unitària contra les retallades

Els convocants, sindicats, associacions i federacions, han signat un manifest titulat "Prou Retallades"

Efe
2 min

BarcelonaUna trentena d'entitats socials catalanes han convocat avui una manifestació unitària per al pròxim 14 de maig a Barcelona per protestar per les retallades socials de la Generalitat. Després de la concentració que ahir va reunir a la capital catalana uns 10.000 treballadors del sector públic per exigir el final de les mesures de restricció econòmica en salut i educació, associacions socials, sindicals i culturals han presentat en roda de premsa un manifest per reclamar que no es canviï el model social a Catalunya que, a la seva manera de veure, està provocant una privatització dels serveis bàsics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els signants del document "Prou Retallades", entre els quals hi ha la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), l'entitat DEMPEUS per la salut pública i la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPAES), a més d'UGT i CCOO com sindicats més representatius, han fet una crida perquè els ciutadans surtin al carrer per reclamar el manteniment "dels pilars bàsics d'una democràcia".

El president de la CONFAVC, Julio Molina, ha animat totes les entitats socials de Catalunya a adherir-se a un "manifest prou representatiu" que pretén ser "la millor manera de ser responsable i dir prou" davant les decisions que està prenent el govern de CiU.

De la seva banda, la portaveu de DEMPEUS, Àngels Martínez, ha assenyalat que les protestes de les últimes setmanes del sector de la sanitat pública catalana són una demostració que els drets laborals "no estan enfrontats amb els drets de la ciutadania", i ha acusat al Govern d'estar creant un sistema que preveu una "redistribució de la renda" que afavoreix els més privilegiats. Pere Farriol, en representació de la FAPAES, ha criticat la política discriminatòria que s'està aplicant des del departament d'Ensenyament i ha emfatitzat que l'"única manera de sortir de la crisi" és a través del coneixement.

Per això, ha remarcat la importància d'invertir en formació "per al professorat i per a les famílies" per crear una societat lliure i crítica.

A l'acte també hi ha assistit Víctor Albert que, com a portaveu del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), ha denunciat que les polítiques restrictives de la Generalitat afegeixen més dificultats en l'exercici dels drets dels joves. A més, ha assenyalat que les restriccions pressupostàries de la Generalitat no només afecten els serveis socials bàsics, sinó que també signifiquen un retrocés important de les subvencions que les entitats socials organitzades reben de l'administració pública.

Durant les pròximes setmanes, els organitzadors anunciaran el recorregut i els horaris de la manifestació.

stats