Política 27/09/2017

Una trentena d'ultres es concentren davant de Catalunya Ràdio

Els manifestants acusen Mònica Terribas de ser "portaveu dels colpistes i xivata del Govern"

Laia Vicens
2 min
Manifestants davant de Catalunya Ràdio

BarcelonaLa concentració convocada aquest dimecres a les 12 h davant de Catalunya Ràdio per l'organització espanyolista Somatemps ha aplegat uns 30 ultres, que han acusat Mònica Terribas de ser "portaveu dels colpistes, informadora i xivata del Govern". La concentració s'ha dut a terme enmig d'un control policial dels Mossos: hi ha tres furgonetes i dos cotxes del cos d'agents de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els concentrats han cantat proclames en castellà com: "On estan les urnes? A la Guàrdia Civil", "Corporació manipulació" o "Separatistes terroristes". També s'ha pogut escoltar la cançó 'Mediterráneo' de Joan Manuel Serrat, que havia demanat que no s'utilitzés en actes polítics. Els concentrats han desplegat unes pancartes de l'ANC amb missatges com ara: "Que voti Pujol", "Corporació, manipulació", "Terribas, xota subvencionada" o "Terribas, hutu", lemes inscrits en el revers de les pancartes de l'ANC i Òmnium.

La manifestació dels ultres arriba després que la Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil denunciés la periodista Mònica Terribas, directora d''El matí de Catalunya Ràdio' per sol·licitar als oients que informessin dels moviments dels cossos de seguretat de l'Estat, "i afavorir així implícitament actuacions contra l'ordre públic".

Ultres amb pancartes davant de Catalunya Ràdio

La majoria de manifestants eren gent gran. Els mateixos organitzadors han admès que "són poquets". "És lògic: Som gent de bé, gent treballadora", han dit. No s'hi han vist banderes preconstitucionals ni de simbologia feixista com divendres a la seu de l'ANC, encara que sí que hi havia líders i representants de partits i organitzacions ultra com Democràcia Nacional, Generació Identitària o de la Falange.

D'altra banda, en el moment en què començava la manifestació, Mònica Terribas ha convidat Joan Dausà a cantar "No pots tancar-nos a tots", que ja va avançar aquest dimecres a l'acte de 'Casa nostra, casa vostra' pels refugiats. La cançó fa una denúncia a l'ofensiva de l'Estat amb frases com "Pots jurar que no hi haurà vots (...) però no pots tancar-nos a tots". Terribas, amb la cançó de fons, ha dit que "no podran tancar-nos a tots ni tancar-nos la boca".

L'organització Somatemps també ha convocat una manifestació contra l'1-O per al dissabte 30 a les 17.30 h, que anirà des de la plaça Urquinaona fins a la plaça Sant Jaume.

stats