Eleccions 22-m
Política 18/05/2011

Trias: "No vull governar amb aliances que em lliguin de mans i peus"

L'alcadable de CiU per Barcelona es mostra "preocupat" per la inseguretat ciutadana i defensa les polítiques d'integració de la immigració

Redacció
2 min

BarcelonaEl cap de llista de Convergència i Unió a les eleccions municipals de Barcelona, Xavier Trias, ha descartat la possibilitat d'arribar a acords estables amb altres partits per dirigir la ciutat durant els propers quatre anys: "Vull governar sol, no amb aliances que em lliguin de mans i peus", ha sentenciat en una entrevista al programa En días como hoy, de Ràdio Nacional. Trias, en canvi, s'ha mostrat partidari de "buscar acords puntuals amb tots els grups", i ha assegurat que estendrà la mà "a tothom" i que governarà "des de la complicitat i no des de l'autoritarisme" que, en la seva opinió, ha caracteritzat el mandat de Jordi Hereu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat de CiU ha qualificat de "lamentables" els últims quatre anys de la capital catalana i ha parlat del final d'un projecte que "fins al 92 va ser molt exitós", però que des de llavors ha consistit a governar "a cop de decorat i de grans esdeveniments". "Ara el gran esdeveniment ha de ser generar ocupació", ha assegurat. Trias s'ha mostrat "il·lusionat" de cara als comicis de diumenge, i s'ha mostrat "segur que hi haurà canvi".

En matèria de seguretat ciutadana, Trias ha dit que està "preocupat" per la situació de la ciutat i ha recordat que és "la segona preocupació" dels barcelonins. Per això, diu, cal actuar des de la prevenció, a partir de quatre punts: crear ocupació, afavorir "que la gent visqui en bones condicions", millorar l'educació i posar Guàrdia Urbana als carrers amb tasques de prevenció.

I pel que fa a la immigració, un altre dels temes destacats de la campanya, el candidat de CiU ha assegurat que "la integració passa per tres coses: treball, habitatge i educació". Per Trias, "dir 'Fora, fora' és una teoria equivocada, primer perquè no se'n van i segon perquè cal que els immigrants tinguin objectius comuns amb nosaltres i estimin el nostre país".

Trias ha insistit a criticar la gestió econòmica del tripartit a la Generalitat, que, segons ell, ha obligat el Govern actual a tirar endavant el pla de retallades. I tot i que ha admès que "la situació de l'Ajuntament no és tan greu com la que s'ha donat a la Generalitat", sí que ha criticat despeses "inútils" com l'enviament de felicitacions de Nadal o el projecte de zoo marí, "que costarà 9 milions d'euros". Per això ha avançat que la seva primera decisió en accedir a l'alcadia serà "suprimir les despeses supèrflues i destinar-les a coses socials".

L'alcaldable convergent ha parlat d'una ciutat "centrada en les persones", amb dos problemes principals sobre els quals cal incidir: "crear ocupació i donar resposta a les necessitats de la gent que ho passa malament". També ha afegit que "l'Ajuntament ha de convertir-se en un facilitador" i que "no pot ser que dificulti les coses". Per últim, Trias s'ha referit al turisme, i ha afirmat que "l'obsessió" de la ciutat en aquest camp ha de ser "la qualitat".

stats