Eleccions municipals
Política 13/01/2011

Trias: "Muntar aquest espectacle a quatre mesos d'unes eleccions crec que és una equivocació"

El líder convergent a Barcelona troba "trist" el conflicte al PSC. Creu que els seus rivals intenten resoldre "una situació desesperada"

Albert Castellví
1 min
Xavier  Trias

BarcelonaEl candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ja ha reaccionat al conflicte obert al si del PSC després que Montserrat Tura hagi desafiat l'alcalde Jordi Hereu a unes primàries. Trias reconeix que el deixa "desconcertat" que "el partit que governa no sap qui es presentarà" quan queden només quatre mesos per a les eleccions. En la seva opinió, "muntar tot aquest espectacle" en aquest moment "és una equivocació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entrevistat a Els matins de TV3, el president del grup municipal de CiU ha dit que trobava "trista" la situació, i ha reconegut que li sabia greu per Hereu, ja que "les etapes es poden acabar d'una manera o d'una altra". "El que s'està fent és una situació desesperada per intentar fer una tombarella", ha afegit.

Trias ha assegurat que té "el suport del partit", però s'ha compromès a "actuar amb llibertat", i ha confessat que "quan ets alcalde, a vegades, fas enfadar el partit".

Sobre la gestió de l'alcaldia, Trias ha explicat que un govern municipal "ha de ser capaç d'escoltar i de pactar, ha de demostrar seriositat i ha de donar esperança a la gent". A més, ha afirmat que la prioritat de la ciutat ha de ser "l'atur", i no "la construcció d'un zoo sobre el mar", p { margin-bottom: 0.21cm; } i ha afegit: "Em deixa parat que l'alcalde no s'hagi ficat en el greu problema de finançament municipal que té Barcelona". En aquest sentit, ha dit que "si un alcalde té un projecte i ho fa bé és impossible guanyar-lo", però que "ara la gent demana una actitud diferent". "La gent està decebuda amb la seva ciutat", ha conclòs.

stats