Política 09/11/2016

La causa contra 'El Mundo' per dir que Trias tenia un compte a Suïssa arribarà a judici

El diari va publicar en portada que l'exalcalde de Barcelona era titular d'un compte al banc UBS

Ara
1 min
L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias

BarcelonaL'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha celebrat aquest dimecres, via Twitter, l'obertura d'un judici oral contra els tres periodistes del diari 'El Mundo' que van publicar que tenia un compte a Suïssa amb quantitats milionàries, després que el jutjat d'instrucció número 16 de Madrid hagi conclòs les seves investigacions.

Trias, que actualment és el president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, ha assegurat en roda de premsa que sent "una gran satisfacció" per aquesta decisió judicial. També ha manifestat que se sent convençut que amb el judici oral "s'aclarirà el tema".

Tal com reflecteix l'acte judicial, 'El Mundo' va publicar en portada el 28 d'octubre de 2014 un article on s'assegurava que Xavier Trias era el titular d'un compte al banc suís UBS al qual s'havien transferit 12,9 milions d'euros des d'Andorra. El mateix mitjà va afirmar que aquesta informació procedia de fonts del ministeri de l'Interior i que l'havien pogut constatar.

El jutge, José Emilio Coronado, en l'acte que data del passat 2 de novembre, considera que aquesta informació "no s'ajusta a la realitat" i afegeix que, "ara com ara no s'ha pogut identificar el titular del referit compte bancari". El magistrat assenyala que els fets "revesteixen caràcter de delicte", per la qual cosa hauran de seguir el tràmit previst per preparar el judici oral.

En aquest sentit s'emplaça els advocats de Trias perquè sol·licitin "l'obertura de judici oral i es formuli, en aquest cas, escrit d'acusació o, en un altre supòsit, es demani la pràctica de noves diligències o el sobreseïment de la causa".

stats