Política 06/09/2017

El tribunal del cas Gürtel rebutja un cara a cara entre Rajoy i Bárcenas

Els jutges veuen defectes de fons i forma en la petició que va fer ADADE

Dani Sánchez Ugart
1 min

MadridEl tribunal del cas Gürtel ha rebutjat aquest dimecres la prova per acarament entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i l'extresorer del PP Luis Bárcenas, que havia fet l'associació d'advocats present a les acusacions ADADE. En el seu recurs, l'advocat protestava perquè el president del tribunal que jutja el cas va rebutjar verbalment durant la declaració de Rajoy com a testimoni aquest cara a cara, sense consultar els altres dos integrants del tribunal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la interlocutòria del tribunal, la petició té un defecte de forma, perquè no és possible presentar un recurs contra una decisió presa pel president del tribunal de manera espontània, sinó una protesta, com ja es va fer.

A més, el text també rebutja que la decisió verbal del president afectés la "dignitat" de la resta dels membres del tribunal, perquè segons asseguren els jutges el president parlava en nom dels tres magistrats que jutgen el cas. Si algun dels altres dos no hagués coincidit, podria haver-ho fet notar durant el judici, continuen els jutges.

Pel que fa al fons, els magistrats es limiten a dir, com ja va fer el president del tribunal durant el judici, que la prova no és procedent perquè escapa de l'objecte de la causa.

stats