Política 28/08/2013

La legió i el toro d'Osborne: així veu Gibraltar l'alcalde del PP que va dir "merdes" als que van xiular l'himne d'Espanya

L'alcalde de Callosa de Segura penja al seu Facebook un fotomuntatge que ha causat polèmica al Regne Unit. Pérez Trigueros nega haver suggerit la invasió del Penyal

Ara
2 min

BarcelonaLa legió desfilant en formació, caces de l'exèrcit sobrevolant l'espai aeri, una bandera espanyola hissada al cim del Penyal i el toro d'Osborne a la falda de la muntanya. És la visió de Gibraltar de Javier Pérez Trigueros (PP), alcalde de Callosa de Segura, al País Valencià, que no ha tingut problemes per penjar el fotomuntatge en el seu Facebook. Amb tot, l'alcalde ha negat que amb la seva imatge estigui suggerint una invasió espanyola del Penyal. La imatge ha generat polèmica després que fos reproduïda per una web de Gibraltar i, posteriorment, per mitjans de comunicació britànics com 'The Guardian', 'Daily Mail' i 'Telegraph'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Trigueros no és un desconegut de les xarxes socials; va encendre les xarxes el passat juliol en qualificar de "merdes" els que menyspreen els símbols espanyols per exigir la independència de Catalunya. "Que els donin la punyetera independència a aquests merdes ja i ens deixin tranquils", va escriure l'alcalde a Facebook després de sentir-se "indignat" davant els xiulets que es van escoltar durant la cerimònia inaugural dels últims Campionats del Món de Natació celebrats a Barcelona.

Arran de la repercussió generada a les xarxes socials per aquests comentaris, tant de suport com de crítica, l'alcalde va emetre un comunicat en què assegurava que "no cal ser molt intel·ligent per entendre a quins catalans va dirigit el meu comentari de Facebook i a quins no". Als que "escridassen l'himne nacional espanyol", "cremen banderes espanyoles de tant en tant" i "aprofiten qualsevol ocasió per menysprear" els símbols i les institucions espanyoles, "davant tots aquests no em disculpo", va afirmar l'alcalde, que, en declaracions a Efe, va dir que a partir d'aquell moment es pensaria "molt bé" què posar a Facebook, tot i assegurar que "seguiré dient allò que hagi de dir".

I el que ha dit aquest agost ho ha fet amb un fotomuntatge que simula un Gibraltar "espanyol". L'alcalde ha rebutjat que estigui suggerint una invasió militar i ha titllat de "demencial" qualsevol interpretació en aquest sentit. "Jo sóc un més dels milions d'espanyols que voldríem que es complissin les resolucions de l'ONU del 1967 i Gibraltar tornés a la sobirania espanyola i, per descomptat, pacíficament". "La invasió com es fa?... Amb el toro d'Osborne, amb la patrulla Àguila tirant fum de colors? Quina bestiesa donar importància a aquesta ximpleria", ha manifestat Pérez Trigueros.

Segons la seva opinió, compartir aquesta fotografia "no és més que mostrar una il·lusió de molts espanyols als quals ens agradaria que es complissin les lleis internacionals, que Gibraltar fos retornada a Espanya i que fos normal que els símbols espanyols poguessin lluir en un tros d'Espanya com ho fan a la resta". "Quan la legió o la patrulla Àguila desfilen pel passeig de la Castellana passa res d'estrany?", s'ha preguntat el mandatari local.

stats