Política 11/10/2018

La tuitaire jutjada per amenaçar Llarena nega l'autoria del tuit

La fiscalia ha mantingut la petició d'un any i mig de presó

Acn
1 min
La tuitaire Cori Sauné acusada d'insultar Llarenaa les portes dels jutjats de Reus

ReusLa tuitaire reusenca, Cori Sauné, acusada d’insultar i amenaçar el jutge Llarena a les xarxes socials, ha negat aquest dijous que sigui l’autora del tuit. El seu advocat, Lluís Gibert, ha subratllat que només consten captures de pantalla amb “una força de prova reduïda i relativa” i que, en qualsevol cas, el seu contingut no suposaria cap delicte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la publicació s’insultava el magistrat del Tribunal Suprem, s’indicava el lloc de treball de la seva dona i es cridava a difondre’n les dades perquè "no podran anar pel carrer a partir d'ara". La fiscalia ha mantingut la petició d’un any i mig de presó per un delicte d’amenaces –o subsidiàriament de coaccions– i de 2.100 euros de multa per injúries.

L’advocat Lluís Gibert, del col·lectiu Advocats Voluntaris 1-O de Reus, ha explicat que han demanat a la jutgessa l’absolució d’aquesta veïna de la ciutat i que no han plantejat cap pacte amb la fiscalia perquè les dues parts s’han mantingut inamovibles en els seus arguments, i el cas ha quedat vist per a sentència.

La investigació del tuit va arrencar arran d’una petició de la Fiscalia Superior de Catalunya perquè els Mossos d'Esquadra esbrinessin la identitat de la usuària de Twitter. Finalment, l'acusada va ser detinguda el 28 de març i l'endemà el jutjat d'instrucció número 3 de Reus la va deixar en llibertat provisional després que s’acollís al dret de no declarar.

stats