Política
Política 14/04/2011

Tura: "Estic per la modificació de la Constitució, però no per vulnerar-la cada dia"

L'exconsellera de Justícia diu que no està diposada a "assumir que tota la culpa del que li passa a Catalunya" sigui del govern tripartit

Redacció
2 min
Montserrat Tura a l'acte de tancament de campanya

BarcelonaMontserrat Tura és partidària de "modificar la Constitució", però no de "vulnerar-la, trencar-la i rebentar-la cada dia", com pretenia, en la seva opinió, la llei d'independència proposada per SI i que ahir es va rebutjar al Parlament. La diputada del PSC diu que el seu partit "no està a la defensiva en aquest tema", sinó que estan "disposats a parlar-ne", però recorda que es tractaria d'un procés "complex i llarg". "Hi ha qui ha intentat explicar que un dia vas al Parlament, votes una cosa i ja estàr resolt, però és una mica més complicat", ha criticat, i ha afegit: "En democràcia, quan un govern no t'agrada has d'aconseguir majories per canviar-lo. O és que pretenem trencar l'ordre constitucional?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entrevistada a El món a RAC1, Tura ha recordat també que és impossible ampliar el sistema de concert econòmic del País Basc i Navarra, ja que no hi hauria prou diners. A més, ha destacat que "la decisió d'on es retalla és del Govern de Catalunya" i que considera equivocada l'elecció que ha fet l'executiu. En aquest sentit, ha destacat que "el govern espanyol també està retallant, però ho deu estar fent d'un altre costat que no és la Sanitat".

L'exconsellera de Justícia ha remarcat, també, que sense el sistema de finançament pactat per l'anterior Govern, la situació econòmica actual de Catalunya seria encara pitjor, i ha afegit: "Estic disposada a dir que no som perfectes i que no ho vam fer tot bé, estic disposada a dir que hi havia uns objectius de reducció del dèficit que no es van complir i que, per tant, si haguéssim guanyat nosaltres les eleccions també hauríem de mirar d'on contenim la despesa, però no estic disposada a assumir que tota la culpa del que li passa a Catalunya és d'un govern que va dotar el patrimoni de serveis públics d'un país que si avui pot abordar millor la situació de crisi econòmica mundial és, entre altres coses, perquè el coixí social que signifiquen els serveis públics existeix".

Sobre la retallada en matèria de Sanitat, Tura ha recordat que informes d'experts proposaven retallar en "serveis d'hostaleria que ofereixen els hospitals" en comptes de fer-ho en l'atenció mèdica, i assegura que "si s'hagués explicat a la població que en una situació com l'actual convé que ajudin en coses que poden fer perfectament les famílies i que mantindrien l'atenció tal com estava prevista, la població hauria estat en actitud d'actuar".

Per altra banda, Tura, que també havia ocupat la conselleria d'Interior, s'ha referit a la tasca de l'actual responsable del càrrec, Felip Puig, de qui ha dit que no té "elements per considerar que ho estigui fent malament". Ha destacat que, fins ara, "ha pres moltes decisions de desfer coses però no n'ha pres cap de fer", però tot i així, diu, no té "motius per criticar-lo".

Per últim, Tura no ha volgut opinar sobre la futura candidatura del PSOE a les eleccions generals ni sobre la possiblitat que ella mateixa vulgui presentar-se com a primera secretària del PSC.

stats