Política 08/10/2013

Desapareix de Facebook la crida per pintar la bandera espanyola sobre el mural independentista de Cardedeu

L'impulsor de l'activitat diu que "no hi té res a veure" i que "el seu perfil ha estat suplantat"

Acn
2 min
mural cardedeu

BarcelonaDesapareix de Facebook l'esdeveniment que feia una crida a pintar la bandera espanyola sobre el mural independentista de Cardedeu (Vallès Oriental). L'impulsor de l'activitat, Carlos Fuster, ha escrit un missatge al seu mur on assegura que "no té res a veure amb aquest esdeveniment" i que el seu perfil "ha estat suplantat a saber amb quines intencions". La trobada estava prevista per a aquest divendres 11 d'octubre a les 17.00 hores de la tarda, un dia abans de la Hispanitat. A l'esdeveniment hi posava: "11 d'octubre a les 17.00 hores mur separatista a l'entrada de Cardedeu. Pintat Bandera Espanyola". Un total de 58 persones havien confirmat l'assistència. El mural va ser esborrat per l'Ajuntament a mitjans d'aquest mes d'agost, però un grup d'independentistes va tornar-lo a pintar a principis de setembre. Es dóna el cas que, segons el perfil, Carlos Fuster viu a Màlaga. Entre en els seus àlbums s'hi poden trobar imatges de mítings del líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Esborrat i repintat

L'Ajuntament de Cardedeu, que està governat per CiU i dos regidors del PP, va fer esborrar el mural independentista a mitjans d'agost, coincidint amb la festa major del poble. L'acció va generar un gran rebombori. El mural estava pintat en aquell mur des de feia uns 15 anys. L'alcaldessa Calamanda Vila, de CiU, va ser xiulada durant el pregó i van aparèixer diverses pintades demanant-ne la dimissió.

La mateixa alcaldessa va explicar llavors a l'ACN que va ser "del tot inoportú" tapar el mural aquell dia i en va culpar el regidor del PP Roman Dalmau, que s'encarrega de l'àrea de Manteniment d'Edificis. Vila va demanar a Dalmau que "s'agafés uns dies de descans" perquè "les coses s'han de parlar en fred".

Sigui com sigui, l'Ajuntament va tapar el mural i va posar-hi les lletres de 'Benvinguts a la vila de Cardedeu'. El diumenge 8 de setembre unes 300 persones de diversos moviments independentistes del poble van tornar a pintar el mural i hi van afegir la frase 'Poble per la independència'.

stats