Política 18/02/2015

Unió insisteix a retreure a CDC que no votés a favor del tràmit del pacte antijihadista

La portaveu democristiana veu "malintencionat" que se'ls acusi d'acceptar el contingut del pacte antijihadista de PP i PSOE, i insisteix que els acords presos amb CDC passaven pel vot afirmatiu a la tramitació

Ara
2 min
Josep Antoni Duran i Lledia, acompanyat de Josep Sánchez-Llibre i Montserrat Surroca. EFE

BarcelonaLa portaveu d'Unió i diputada de CiU al Congrés, Montserrat Surroca, ha insistit aquest dimecres a retreure de forma velada als diputats de Convergència Democràtica a Madrid que no votessin a favor de la tramitació del pacte antijihadista de PP i PSOE al Congrés, com van fer els diputats d'Unió. Dos dies després de donar per tancada la crisi ocasionada a tomb del vot diferenciat entre CDC i UDC al Congrés, Surroca ha considerat "malintencionat" que s'hagi acusat Unió d'acceptar el contingut del pacte, quan el que van votar a favor és la tramitació parlamentària que permetrà esmenar-lo, i ha insistit a defensar que els acords amb CDC passaven pel vot afirmatiu, un extrem que nega Convergència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els ciutadans no entendrien que CiU no tingués un criteri definit sobre l'oportunitat d'afrontar l'amenaça que representa el el terrorisme jihadista. Tampoc haurien entès que tenint un criteri contrari a la seva oportunitat, principis o esperit, ens faltés valor per explicitar-ho votant en contra de l'admissió a tràmit. No hi havia, doncs, el vot en contra o l'abstenció", ha etzibat Surroca en un article a 'La Vanguardia' titulat "Unió i el pacte antijihadista".

En l'article, Surroca defensa que la votació que va generar la crisi de la federació CiU no era sobre el contingut de la llei, sinó sobre la tramitació parlamentària. Per això considera "malintencionat -com alguns han pretès- dir que Unió acceptava el contingut del pacte PP-PSOE". "Els diputats d'Unió van votar únicament i exclusivament a favor de tramitar una proposició per lluitar contra el terrorisme jihadista per tal d'introduir esmenes per modificar i millorar-ne el contingut", assevera. I assegura que el Consell Executiu Nacional de la Federació (CENF) va "decidir afavorir" la tramitació.

stats