Política 15/05/2015

Duran insinua que sectors independentistes d'Unió promouen un manifest intern per "pressionar"

Fa una crida a deixar les mans lliures a Ramon Espadaler perquè elabori el full de ruta que se sotmetrà a votació en la consulta que els democristians celebraran el 14 de juny

Ara
2 min
Els quadres d’Unió, amb Ramon Espadaler i Josep A. Duran i Lleida al capdavant, van reunir-se ahir a l’Hospitalet de Llobregat.

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha insinuat aquest divendres que sectors independentistes d'Unió estan buscant adhesions per a un manifest intern amb l'objectiu de "pressionar" la direcció de cara a la consulta que celebrarà el partit per posicionar-se de cara a les eleccions del 27 de setembre. "Quan arribi l'hora", ha apuntat Duran, el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, "ja farà la proposta a sotmetre a consulta". "Si no, la pressió serà tremenda. Pel que em diuen molts candidats, ja ho és avui", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva carta web setmanal, Duran ha explicat que està trucant a tots els caps de llista d'Unió a les eleccions municipals "per desitjar-los sort i per animar-los". "Algun, per cert, s'ha queixat que un grup de militants busqui signatures per a un manifest de cara al nostre referèndum intern", ha explicat. "És hora de buscar vots i no signatures, em deia un d'ells. Jo ja he dit que no hi penso entrar fins que toqui", ha afegit.

Duran ha recordat que Joan Rigol, figura històrica del partit i alineat amb els postulats més sobiranistes (va inclinar-se pel sí-sí el 9-N), va dir fa unes setmanes en un consell nacional del partit que "no era moment de manifestos", després que "més de 500 afiliats de base" del partit en presentessin un en contra de seguir el rumb independentista.

Ciutadans menja espai també a CiU

D'altra banda, Duran també ha recriminat al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, les seves recents declaracions sobre la situació del castellà a Catalunya. Duran ha recordat que coneix Wert "des de la clandestinitat". "Era una persona centrada. És una persona formada. Però tot això no ha impedit una transmutació de la seva personalitat. No l'entenc ni entenc el president Rajoy. Com el pot mantenir com a ministre?", s'ha preguntat. Amb l'arma lingüística, segons Duran, "Ciutadans guanya terreny a Catalunya". "I el guanyen també a costa de CiU!", ha alertat.

stats