Política 10/11/2014

La Guàrdia Civil lliura a Unipost el requeriment de la Fiscalia sobre el 9-N

La Fiscalia Superior de Catalunya demana el full d'encàrrec, el contracte i tots els documents relacionats amb la distribució de propaganda

Efe
2 min
Les paperetes del 9-N / ACN

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha lliurat aquest dilluns a l'empresa de correu Unipost l'ofici de la Fiscalia Superior de Catalunya perquè l'informi sobre el seu contracte per al servei de l'enviament de la propaganda del procés participatiu del 9-N i perquè li especifiqui qui els va subministrar el llistat de destinataris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, la Guàrdia Civil ha notificat ja el requeriment al director general d'Unipost, Pablo Raventós, de manera que ara la companyia haurà de preparar i aportar la documentació sol·licitada a la Fiscalia Superior. L'empresa està reunint ara el material, "amb l'objectiu de col·laborar amb les autoritats aportant la informació que li sigui requerida", segons han confirmat a Efe fonts de la companyia.

En el marc de les diligències d'investigació obertes sobre la consulta del 9-N, la Fiscalia ha requerit Unipost a remetre-li el full d'encàrrec, el contracte i tots els documents de què disposa relacionats amb la distribució o bustiada de la propaganda relacionada amb el procés participatiu. En l'ofici, que la Guàrdia Civil ja ha lliurat a Unipost, la Fiscalia també demana a la companyia que li faciliti el pressupost, la factura prèvia i definitiva i, especialment, el nom de la persona o entitat que els va subministrar el llistat de destinataris o el mecanisme pel qual van obtenir aquest llistat.

Les indagacions sobre la contractació de l'empresa privada Unipost per distribuir propaganda del 9-N és una de les vies d'investigació obertes sobre la consulta a Catalunya per part de la Fiscalia, que també ha demanat als Mossos d'Esquadra que l'informin sobre els responsables d'autoritzar l'obertura dels locals on van tenir lloc les votacions.

A més d'Unipost, la Fiscalia Superior de Catalunya va demanar dissabte al departament d'Ensenyament que informés sobre si va ordenar posar els centres educatius a disposició del 9-N. Així ho va sol·licitar després d'haver obert, a instàncies de la Fiscalia General de l'Estat, diligències d'investigació per si la cessió de locals municipals, centres educatius o altres instal·lacions sota la dependència de la Generalitat de Catalunya era constitutiva d'un delicte, després que el Tribunal Constitucional hagués suspès la votació. El ministeri públic hauria adoptat aquesta mesura després que alguns particulars presentessin en jutjats de guàrdia de Catalunya demandes contra el 9-N. Entre els demandants hi ha l'entitat espanyolista Societat Civil Catalana.

La Fiscalia ultima una querella

La Fiscalia Superior de Catalunya ultima una querella que podria ser presentada en les pròximes hores davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pels fets suposadament delictius que haurien tingut lloc durant la jornada del 9-N, segons han informat a Efe fonts jurídiques. Les mateixes fonts han explicat que, com a conseqüència del desenvolupament de les diligències d'investigació portades a terme ahir i de les diferents denúncies presentades als jutjats de guàrdia, "les bases de la querella són jurídicament molt sòlides". Les mateixes fonts no han precisat la persona o persones contra les quals aniria dirigida la querella de la Fiscalia, ni els suposats delictes que se'ls atribuirien com a conseqüència de la celebració del procés participatiu d'ahir a Catalunya.

stats