Política 25/12/2019

Urdangarin passa el Nadal a casa

El cunyat de Felip VI gaudeix d'un permís de quatre dies

Ara
2 min
Urdangarin amb la seva esposa, la infanta Cristina, de camí a missa durant seu permís penitenciari per Nadal

El marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, que compleix una condemna per corrupció pel cas Nóos, ha passejat aquest dimecres amb la seva família per Vitòria, després de sortir ahir de la presó de Brieva (Àvila). El cunyat de Felip VI pot passar el Nadal a casa després que el jutjat de vigilància penitenciària 1 de Valladolid autoritzés el permís de quatre dies que ja li havia estat concedit per la junta de tractament de la presó castellana. Urdangarin havia demanat un permís de set dies, el màxim que preveu la llei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A les dotze de migdia Urdangarin ha sortit de casa de la seva mare, una urbanització en un parc de la capital alabesa, somrient, agafat de la mà de la infanta Cristina i acompanyat de tota la seva família. A peu han anat a una església propera per acudir a missa. Diverses càmeres han seguit el passeig dels Urdangarin-Borbó, que no han fet declaracions.

El cunyat del rei espanyol és a la presó des del 18 de juny del 2018. Compleix una condemna de 5 anys i 10 mesos de presó per malversació, prevaricació, frau a l'administració, dos delictes fiscals i tràfic d'influències en el conegut com a cas Nóos. Ja fa tres mesos, però, que Urdangarin pot sortir de la presó dos dies a la setmana. Cada dimarts i cada dijous un cotxe el recull a la presó i el trasllada a Pozuelo de Alarcón, on, segons l'agència Efe, fa tasques de voluntariat en una ONG d'atenció a persones amb discapacitat. Aquest dimarts, però, no va sortir de la presó per anar a l'ONG sinó per celebrar el Nadal a casa: es va desplaçar fins a Vitòria, on resideix la seva mare i diversos dels seus germans, on va arribar en un vehicle conduït per la seva dona, la infanta Cristina.

L'exduc de Palma haurà de tornar al centre penitenciari de Brieva (una presó de dones, que l'acull a ell de manera excepcional després que es fessin tasques d'adaptació del centre) abans de les 8.40 hores de dissabte. Urdangarin va sol·licitar aquest permís penitenciari al novembre, un cop complerta una quarta part de la pena.

stats