POLÍTICA
Política 30/12/2013

Urkullu demana a Rajoy una reunió per parlar de presos i presentar-li el Pla de Pau

En la trobada, Urkullu vol tractar amb el president espanyol l'abast del comunicat de l'EPPK subscrit pels presos d'ETA

Europa Press
1 min

BarcelonaEl lehendakari, Iñigo Urkullu, ha enviat una comunicació al president del Govern central, Mariano Rajoy, per parlar de la situació dels presos d'ETA i presentar personalment el Pla de Pau i Convivència que ha elaborat el seu executiu. "Espero que tingui ocasió d'estar amb ell en pròximes dates", ha indicat.

En una compareixença després de la celebració de l'últim consell de govern d'aquest any 2013, Urkullu ha confirmat que ha demanat a Rajoy una trobada per parlar personalment amb ell, per tal d'intercanviar punts de vista sobre qüestions sectorials, a més de sobre el comunicat del Col·lectiu de Presos d'ETA.

Pla de Pau i Convivència

Així mateix, ha precisat que la seva intenció és també presentar-li el Pla de Pau i Convivència que ha elaborat el seu gabinet, i l'esborrany ja li va traslladar al president espanyol al juliol.

A més, ha insistit en la necessitat d'una flexibilització de la política penitenciària, al marge de la declaració dels reclusos de la banda en què reconeixen el "patiment i dany multilateral generats", i assenyalen que podrien acceptar la seva excarceració mitjançant "vies legals".

stats