Política 14/11/2012

Els diputats del PSC se sumen als d'ERC, ICV, IU, Amaiur i BNG i no votaran els pressupostos al Congrés per la vaga

El primer secretari del PSC els ha demanat que participin a les manifestacions que tinguin lloc a Catalunya durant la vaga general

Acn
1 min

Els 14 diputats del PSC al Congrés dels Diputats no participaran aquest dimecres a les votacions dels pressupostos que tenen lloc a la cambra baixa i sumaran d'aquesta manera les seves absències a les del grup de la Esquerra Plural (IU, ICV i Cha), els d'ERC, Amaiur i els del BNG. D'aquesta manera, el nombre de representants que no seran presents a l'hemicicle a l'hora de les votacions arriba a la quarantena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons un comunicat que ha fet públic el PSC, el primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, ha demanat a tots els diputats de la seva formació a la cambra baixa i a tots els senadors de la cambra alta que, "com a gest de suport polític a la vaga general convocada per les organitzacions socials en contra de les retallades protagonitzades pels governs de dretes i de la reducció de l'estat del benestar i la protecció social, facin tot el que sigui possible per participar a les diverses manifestacions que tinguin lloc arreu de Catalunya, i poder ser així al costat dels treballadors i dels ciutadans".

Per aquest motiu, continua el comunicat, "els diputats i diputades del PSC abandonaran la sessió plenària aquest matí i no participaran en cap de les votacions previstes". No és el criteri general del grup socialista, però. Els representants del PSOE sí que assisteixen al ple i participaran a les votacions, perquè la direcció del grup considera que els seus representants han de ser a l'hemicicle, tot i que els seus representants es manifestaran aquesta tarda.

Els 14 diputats del PSC se sumen als tres diputats d'ERC, els dos del BNG i els 11 de l'Esquerra Plural.

stats