Política 16/11/2012

Artur Mas demana disculpes pels cops dels Mossos a la noia de Tarragona

El president de la Generalitat i candidat de CiU a la reelecció defensa la "difícil tasca" de la policia catalana. Tanmateix, reconeix que "de tant en tant es pot cometre un error"

Acn
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat i candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas, ha demanat disculpes pels cops dels Mossos d'Esquadra que va rebre una noia a Tarragona durant la manifestació per la vaga general.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Ràdio 4 aquest divendres, Mas ha defensat la "difícil tasca" de la policia catalana quan hi ha mobilitzacions tan grans i persones que "actuen de manera violenta", però també ha reconegut que "de tant en tant es pot cometre un error". Per això, ha considerat positiu que s'obri un expedient informatiu per valorar l'actuació policial. "Quan es produeix un cas així s'ha de demanar disculpes, però s'ha d'entendre en quina situació de pressió està la policia quan es troba en actes superviolents", ha argumentat.

Mas ha reconegut que alguna persona que "no hi tenia res a veure directament" va rebre cops dels Mossos d'Esquadra, però ha assegurat que la policia catalana no vol que passin aquestes situacions, i per això han obert un expedient informatiu. "En el moment que s'hi troben [els mossos], en un punt de molta pressió per part de gent molt violenta, a vegades han de reaccionar com reaccionen, però això no vol dir que ho vulguin", ha indicat.

stats