Política 15/07/2011

Els valencians es manifesten contra Camps i li demanen que plegui

Els manifestants consideren que el president del govern valencià ha perdut la legitimitat per seguir representant els valencians després de l'obertura de judici oral en el 'Cas dels vestits'

Acn
2 min
Una de les pancartes durant la protesta on centenar de persones han reclamat aquest divendres la dimissió de Camps en una concentració a les portes de la Generalitat Valenciana

ValènciaCentenars de valencians s'han concentrat davant el Palau de la Generalitat Valenciana per reclamar la dimissió de Francisco Camps per l'obertura de judici oral en el 'Cas dels vestits'. Convocats per Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), amb presència d''indignats' i la Plataforma contra la corrupció han cridat consignes com "El president a Picassent" (municipi que alberga la presó pròxima València) o "No hi ha pa per tant de xoriç".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els concentrats han llegit un manifest on han denunciat que el govern valencià " ha perdut la legitimitat per seguir representant la ciutadania" i han exigit la dimissió de Camps i la resta d'imputats. "Volem deixar de sentir vergonya de ser valencians", han conclòs. Un moment abans de la concentració, la coordinadora d'EUPV, Marga Sanz, ha valorat l'obertura de judici oral contra Camps, acusat de suborn impropi en el marc del 'Cas dels vestits' com "excepcional, és la primera vegada en la història democràtica de la Generalitat Valenciana on s'implica un president, esquitxant la credibilitat democràtica i la dignitat de la màxima institució del País Valencià".

Sanz ha exigit Camps que comenci a redactar la carta de dimissió, al PP que busqui un relleu per la presidència de la Generalitat Valenciana i a Mariano Rajoy "que no miri a una altra banda i que apliqui el codi ètic que va signar per regenerar una situació d'emergència democràtica".

Sobre la manca de pronunciament per part de Francisco Camps i la reacció del govern valencià aquest divendres, Sanz ha considerat "patètica la intervenció de la portaveu de la Generalitat Valenciana assegurant que els vots l'avalen"

"Entenem que els votants del PP i la resta de valencians estan reclamant que el president dimiteixi per donar sortida a una situació difícil a nivells econòmics i socials al País Valencià amb mig milió d'aturats que reclamen mesures d'un Consell que no té cap tipus de credibilitat", ha conclòs Marga Sanz.

Convocats per Esquerra Unida del País Valencià i amb presència d'alguns membres del col·lectiu d' 'indignats' valencians així com de la Plataforma contra la corrupció, els manifestants han lluït pancartes on es podia llegir "Camps dimissió", "Camps: el poble et declara culpable" o "Camps ja fa pudor".

Durant la concentració s'ha fet lectura d'un manifest que ha denunciat que tota la ciutadania "és víctima de la trama de corrupció" i ha exigit "la immediata dimissió de Camps i de tots els imputats que formen part de les institucions valencianes". Els manifestants han lamentat que el govern valencià hagi perdut "tota la legitimitat per seguir representant la ciutadania".

"Volem deixar de sentir vergonya de ser valencians i valencianes", han conclòs. La concentració s'ha dut a terme entre crits com "El president a Picassent" (municipi que alberga la presó més propera a València), "No hi ha pa per tant de xoriç" o "Si t'han pillat robant, et fots".

stats