Política 29/11/2018

Felip VI demana respecte a la Constitució i a l'estat de dret

Vargas Llosa lloa davant de Felip VI el discurs del 3-O

Sònia Trujillo Morera
1 min
El rei Felip VI i el ministre d'Exteriors Josep Borrell aquest dijous a la inauguració de '40 anys de Diplomàcia en Democràcia. Una història d'èxit'

MadridEl rei Felip VI ha demanat aquest dijous, en la inauguració de l'exposició titulada '40 anys de diplomàcia en democràcia. Una història d'èxit', respectar la constitució i "els valors i principis en els quals s'inspira el mateix text constitucional", com també "el respecte a l'estat de dret, la defensa de la llibertat i l'esperit de servei i solidaritat amb els altres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta trobada també hi han intervingut el ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell –que ha dit que "és un gran honor" comptar amb la presència de Felip VI a l'acte, amb qui ha compartit també "alguns viatges internacionals"– i l'escriptor Mario Vargas Llosa.

Vargas Llosa ha aprofitat l'ocasió per lloar l'actitud del rei emèrit Joan Carles I el 23-F –durant el cop d'estat d'Antonio Tejero– i després ha dit que va sentir "emoció" quan el rei Felip VI va fer la seva intervenció el 3 d'octubre, "amb aquell enèrgic discurs arran de la temptativa separatista a Catalunya".

stats