POLÍTICA
Política 08/02/2014

El verd presideix l'arribada de la filla del rei d'Espanya

Centenars de periodistes esperen la infanta a la rampa dels jutjats de Palma

E.b. / A.a.
1 min
La rampa dels jutjats de Palma, pocs minuts abans de l'arribada de la infanta Cristina

Palma P { margin-bottom: 0.21cm; } Centenars de periodistes esperen l'arribada de la filla del rei d'Espanya a la part del darrere dels jutjats de Palma. Tant si baixa la 'rampa de la vergonya' a peu o en cotxe, la trobarà presidida per una pancarta verda amb el lema "Sos Education, Stop Repression".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els periodistes que han accedit a la rampa ho han hagut de fer passant tres controls policials i l'escorcoll d'un agent expert en explosius. Els voltants dels jutjats de Palma estan blindats amb un dispositiu de 100 agents, incloent-hi cent agents arribats expressament de València.

Des del carrer del darrere dels jutjats se senten també els crits dels primers manifestants, que es troben davant la porta principal, custodiats per un ampli dispositiu policial. Encara són pocs, però a banda de les samarretes verdes, a la protesta ja s'hi pot veure simbologia republicana, treballadors de la planta embotelladora de Coca-cola a Palma i activistes contra les prospeccions petrolíferes a Balears.

A poc a poc també van arribant les defenses i acusacions que seran presents a la sala de declaracions. Entre altres, a les instal·lacions dels jutjats ja hi ha des de primera hora l'advocat d'Iñaki Urdangarin i els representants legals del Foro Cívico.

Poca estona després han arribat els fiscals d'Anticorrupció Pedro Horrach i Miguel Ángel Subiran i tres dels advocats de la infanta. Falta, això sí, Miquel Roca, que s'espera que arribi acompanyant la infanta Cristina. Els dos han sortit ja de l'aeroport de Palma i van cap als jutjats.

stats