Política 06/08/2019

El vicepresident de SCC proposa prohibir als partits independentistes concórrer a eleccions

Xavier Marín considera que aquesta ideologia és incompatible amb l'article 2 de la Constitució

Efe
2 min
El vicepresident de Societat Civil Catalana Xavier Marín (dreta) juntament amb altres càrrecs de l'entitat.

BarcelonaEl vicepresident i secretari d'organització de Societat Civil Catalana (SCC), Xavier Marín, ha apostat aquest dimarts per no permetre als partits independentistes presentar-se a eleccions. "Vostè pot ser independentista però no es podrà presentar a les eleccions", ha afirmat Marín en una entrevista al digital 'Vozpópuli'. El vicepresident ha cridat el PSOE, el PP i Ciutadans a "fer una rectificació ràpida" de la normativa vigent i a "copiar la Constitució alemanya" per evitar la concurrència d'aquests partits als comicis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Xavier Marín, un dels tres vicepresidents de la nova junta directiva de Societat Civil Catalana, ha assegurat que la Constitució pateix un "desajust". "Aquí hi ha alguna cosa que no quadra: o traiem l'article 2 de la Constitució, que no es mourà, o un partit independentista no pot cridar a la independència perquè no és possible", ha assegurat Marín.

Així doncs, el vicepresident de l'entitat unionista té l'aposta clara de prohibir que opcions independentistes puguin ser votades per la ciutadania. "Cal prohibir la publicitat enganyosa dels partits", ha afegit Marín, al mateix temps que ha qualificat la independència de Catalunya com "una promesa incomplible".

Contrast amb el president de SCC

En l'elecció del nou president de Societat Civil Catalana, aquest mes de juny, ja hi va haver crispació per la inclusió de persones com Àlex Ramos i Xavier Marín en l'equip directiu de l'entitat. Aquesta vegada, les paraules de Marín representen un nou contrast dins SCC, ja que el president de l'entitat, Fernando Sánchez Costa, va afirmar que "no pots dir només «no» a dos milions de persones" –en referència als partidaris de la independència– i va fer una crida a buscar ponts d'entesa entre la societat catalana. Per la seva banda, Marín s'ha defensat i ha assegurat que "aquesta postura no ha estat consensuada dins de SCC".

stats