EUSKADI BUSCA LA PAU
Política 28/04/2012

Les víctimes d'ETA aguanten el pols a Interior

J.r.
1 min
Una manifestació convocada per l'AVT, crítica ara amb Rajoy.

MADRID.El govern espanyol mantindrà el programa per a la reinserció de presos d'ETA que es desmarquin de l'organització terrorista encara que no hagin demanat perdó. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, no va aconseguir calmar els col·lectius de víctimes, que mantenen l'oposició frontal a unes mesures que consideren un gir en la política penitenciària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conscient de l'enorme indignació que la mesura va aixecar entre aquestes associacions, el titular del departament va optar al final per liderar les reunions d'ahir que, en principi, havia delegat en la directora general de Suport a les Víctimes del Terrorisme.

Tot i les explicacions del ministre, associacions com l'AVT no van canviar de parer. Després de dues hores d'entrevista, la presidenta d'aquesta organització, Ángeles Pedraza, va reiterar la petició que, per començar un pla de reinserció, sigui obligatori el penediment públic. Va confessar que s'ha sentit "traïda i enganyada". Una de les seves grans preocupacions és que la flexibilització dels requisits per acollir-se al projecte suposi "un acostament massiu" de presos al País Basc. La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría va deixar clar que no hi hauria "cap negociació, mai" i que el tractament de presos serà "individual". És a dir, va descartar una amnistia.

stats