POLÍTICA
Política 18/01/2012

Vidal-Quadras retreu la "caritat cristiana" del PP català amb CiU i exigeix la privatització de TV3

El reelegit vicepresident del Parlament Europeu torna a tancar la porta al català a Europa: "És inassumible logísticament i econòmica"

Efe
1 min

BarcelonaEl dirigent del PP Alejo Vidal-Quadras, reelegit vicepresident del Parlament Europeu, ha retret al PP català "l'acte extraordinari de caritat cristiana" en donar suport a CiU a Catalunya. Per això, ha reclamat als populars catalans que facin ús de la "seva força" per reduir el sistema públic català i privatitzar TV3. "En tenir el PP majoria absoluta a Madrid, el PP català està en una posició de força que li ha de servir per orientar a l'actual govern nacionalista en una direcció adequada en assumptes pressupostaris, econòmics, culturals i lingüístics", ha assegurat Vidal-Quadras , que no obstant això veu "caritat cristiana" en l'estratègia de la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el dirigent popular proposa utilitzar la influència del PPC sobre CiU per "eliminar el 80-90% de les empreses públiques inútils i que porten a la ruïna al país, que es privatitzi TV3 i es treballi perquè es respectin els drets lingüístics en l'educació i davant l'administració", en al·lusió als catalans castellanoparlants.

El català a Europa, "inassumible"

Vidal-Quadras, expresident del PP de Catalunya i des de fa 13 anys vicepresident europeu, ha alertat també que la reclamació perquè el català sigui oficial a Europa segueix sent "inassumible logísticament i econòmica", tot i la sensibilitat del nou president del Parlament Europeu. "Aquest no és un problema nacionalista, que es busca sempre enemics externs inventats, sinó és una qüestió operativa", ha subratllat el vicepresident europeu.

stats