Política 27/01/2014

Rajoy es refereix a Vidal-Quadras com "l'altra persona"

El president espanyol diu que "respecta" la decisió de Mayor Oreja de no repetir com a cap de llista per a les europees i diu que s'ha assabentat de la renúncia de Vidal-Quadras per la premsa

Agències
2 min
El vicepresident del Parlament Europeu i eurodiputat del PP, Alejo Vidal-Quadras / EFE

RomaEl PP no repetirà caps de llista a les eleccions europees, ni a Espanya, ni a Catalunya, però la renúncia dels dos caps de cartells en els últims comicis, Jaime Mayor Oreja i Aleix Vidal-Quadras, no ha causat el mateix efecte en el líder del partit. Mentre que Rajoy ha assegurat que "respecta" la renúncia d'Oreja, s'ha referit a l'europarlamentari català i vicepresident del Parlament Europeu com "l'altra persona".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que "respecta" la decisió del fins ara cap de la delegació del PP al Parlament Europeu, Jaime Mayor Oreja, de no tornar a encapçalar la llista de la seva formació a les pròximes eleccions europees. Rajoy ha desvinculat aquesta decisió de la de "l'altra persona", en referència al vicepresident del Parlament Europeu, Aleix Vidal-Quadras, que també ha anunciat aquest dilluns que no repetirà a les llistes, en aquest cas perquè abandona el PP i s'integra a la nova formació d'ultradreta VOX, impulsada pel també exmembre del Partit Popular Santiago Abascal i en la qual milita José Antonio Ortega Lara, segrestat per ETA. Rajoy ha apuntat que s'ha assabentat per la premsa de la decisió de Vidal-Quadras d'abandonar el partit.

En una roda de premsa conjunta amb el president del consell de ministres d'Itàlia, Enrico Letta, en el marc de la cimera italoespanyola que té lloc a Roma, Rajoy ha recordat que Mayor Oreja li va manifestar abans de la cimera del PP a Toledo la seva voluntat de no repetir com a cap de llista a les europees. "Jo, lògicament, he de respectar la seva voluntat. Fa 10 anys que és al Parlament Europeu", ha dit Rajoy, que ha afirmat que ell té "la millor de les opinions" de Mayor Oreja, amb qui va coincidir als governs d'Aznar. Segons Rajoy, Mayor Oreja "segueix" amb el PP i "estic convençut que seguirà en l'activitat política". No ha volgut avançar qui serà el seu substitut com a cap de llista. Segons Rajoy, el PP encara "no ho ha decidit". En tot cas ha apuntat que la direcció dels populars ho decidirà "quan toqui" perquè no tenen "cap dificultat en aquesta qüestió".

En canvi, Rajoy no ha tingut els mateixos elogis per a Aleix Vidal-Quadras, que ha estripat el carnet del PP després de 30 anys de militància i ha anunciat que s'integra a la nova formació ultradretana VOX. "Jo de l'altra persona a què vostè es refereix no en puc parlar perquè ho he vist avui en un mitjà de comunicació", ha dit Rajoy, que ha assegurat que ell no vincula en cap cas una cosa amb l'altra perquè "no tenen res a veure".

stats