Política 21/01/2019

Villarejo demana que el govern espanyol desclassifiqui la informació de l'11-M perquè "es va tancar en fals"

El seu advocat assegura que darrere l'espionatge del BBVA el 2004 hi havia altres "interessos"

Europa Press
2 min
Villarejo va fer l’entrevista amb boina i ulleres.

MadridL'advocat del comissari jubilat José Manuel Villarejo, Antonio José Cabrera, ha afirmat aquest dilluns que sol·licitarà al consell de ministres que es desclassifiqui la informació relativa a un "fet luctuós" que ha definit com a "acte terrorista" i que ha deixat entendre que és l'11-M, perquè el seu client pugui explicar "tot el que sap" sobre un cas que, al seu parer, "es va tancar en fals" i del qual se'n van derivar interessos econòmics ocults. García Cabrera feia aquestes declaracions després de sortir de l'Audiència Nacional, on Villarejo ha declarat durant prop de tres hores en relació amb l''operació Kitchen' i on, 'motu proprio', ha abordat també l'anomenada 'operació Trampa', un suposat encàrrec del BBVA pel qual va espiar alts càrrecs del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, de la CNMV i de la constructora Sacyr el 2004.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'advocat, com ja va fer la setmana passada en acabar la primera declaració de Villarejo, vincula l'espionatge per al BBVA amb "luctuosos" successos per a Espanya. "No puc ser més precís", ha dit davant la insistència sobre si té a veure amb l'11-M, que va passar el mateix any. "És fàcil de deduir per vostès mateixos. Queda molta informació que, segons ha manifestat el senyor Villarejo, s'ha de desclassificar sobre l'origen, els interessos nacionals i internacionals, els interessos econòmics que es van derivar d'aquest acte terrorista", ha especificat.

Segons ha dit, l''operació Trampa' "no és simplement un encàrrec professional privat, sinó que al darrere hi ha interessos estratègics de l'Estat". "S'aprofita una conjuntura en què el BBVA necessita una informació, res més que això, de caràcter defensiu per a una operació d'estat", ha apuntat l'advocat. "El BBVA diguem que és un actor ocasional que no té res a veure i que fins i tot és molt possible que desconegués la transcendència econòmica, internacional, política d'aquesta operació inicial", ha afegit.

stats