Política 12/12/2018

Un vocal del CGPJ dona per fet que a Catalunya hi haurà algun mort pel Procés

Argumenta la seva teoria amb l'apel·lació de Torra a la via eslovena i les accions dels CDR

Ara
1 min
Captura de l'article del vocal del CGPJ a 'El Español'

BarcelonaJosé María Macías Castaño, vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), dona per fet que a Catalunya hi haurà algun mort pel Procés. "A hores d'ara, dono ja per fet que en un moment o altre passarà alguna cosa irreparable. És una simple qüestió d'ocasió i probabilitat, i d'ocasions se n'estan donant cada cop més", afirma en un article publicat aquest dimecres a 'El Español', i afegeix: "Tampoc dubto que l'irreparable, el primer mort, serà útil per a algú, o almenys això pretendrà aquest algú".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Macías Castaño argumenta la seva teoria amb l'apel·lació del president de la Generalitat, Quim Torra, a la via eslovena, les accions dels CDR i "la sorprenent falta d'eficàcia" dels Mossos en la "persecució" d'aquests fets. "La meva terra, Catalunya, es dirigeix a un desastre previsible i que desconcerta perquè, sent previsible, sembla imparable, la crònica d'una mort anunciada: és impossible viure en una situació d'anormalitat, no afrontar-la i que no succeeixi alguna cosa encara més greu", insisteix.

Amb tot, l'únic dubte que es planteja el membre del CGPJ és "qui serà el primer mort útil. ¿Un jutge o un fiscal que tingui una mala ensopegada amb un descervellat?, ¿un manifestant o un transeünt que es trobi amb els amos del carrer?, ¿o un soldat de la nova pàtria que es deixi convèncer pels irresponsables que els animen?", es pregunta. I conclou: "El meu dubte és qui serà el primer mort útil, el primer mort de Catalunya".

stats