Política 03/10/2012

Vota.cat: tot el que et cal saber per votar el 25-N si no vius a Catalunya

Una web creada a Nova York ajuda els emigrants a exercir el dret a vot. La introducció del vot sol·licitat obliga els expatriats a comunicar a la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral la voluntat de votar

Ara
1 min
Vota.cat

BarcelonaQuè hem de fer si volem votar per les eleccions del 25-N i aquell dia no som a Catalunya? Una web creada des de Nova York resol tots els dubtes que s'han generat arran de l'última modificació del vot emigrant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vota.cat, impulsat per l'agrupació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Nova York, ofereix un qüestionari ràpid i pràctic i intenta evitar malentesos d'última hora, tant si vivim fora com si hem de votar per correu.

Des del gener del 2011, la introducció del vot sol·licitat obliga els expatriats a comunicar a la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral la voluntat de votar. Això va fer que en les últimes eleccions municipals i generals alguns emigrants, per desinformació o per desídia, es quedessin sense poder votar. A aquest fet s'hi van afegir diversos problemes tècnics i improvisacions. El desgavell va indignar milers de persones, que així ho van reflectir a les xarxes socials.

La "frustració" de no haver pogut exercir el seu dret a vot els anys anteriors ha portat Guille López, un enginyer d'Ebay i membre de l'ANC que viu a Nova York des del 2009, a desenvolupar el projecte amb l'ajuda d'un petit grup de col·laboradors. "Intentem aclarir el caos de les webs oficials. Jo vaig trigar una setmana a entendre correctament el procés, i això és el que volem evitar", explica.

stats