Política 06/05/2014

Santiago Abascal (Vox): “Les urnes no podran liquidar la unitat d'Espanya”

En un míting al costat de María San Gil i José Antonio Ortega Lara, el secretari general de la formació d'ultradreta acusa el govern de Rajoy de "covardia traïció"

Efe
1 min
Santiago Abascal, al centre de la imatge, en una imatge d'arxiu / EFE

MadridEl secretari general de Vox, Santiago Abascal, ha afirmat aquest dimarts que al govern de Rajoy li "falta de lideratge" en política antiterrorista per "una barreja de covardia i traïció" i ha dit que no acceptarà que "la unitat "d'Espanya sigui liquidada ni per les armes, ni per les urnes", fent al·lusió, respectivament, a ETA i a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la presentació del llibre 'No me rindo. Sin miedo contra ETA ante la cobardía política', el dirigent de Vox i ex parlamentari basc del PP ha carregat contra la política de l'executiu i ha al·ludit a la consulta sobiranista de Catalunya, de la qual ha reiterat que "les urnes" no podran "liquidar" la "unitat d'Espanya".

"Avui no hi ha política antiterrorista, ens envolta una barreja de covardia, traïció i falta de lideratge", ha sentenciat Abascal durant la seva intervenció en l'acte, en què ha estat acompanyat per l'expresidenta del PP basc María San Gil i l'exfuncionari de presons segrestat per ETA i impulsor de Vox, José Antonio Ortega Lara. Segons el secretari general de la formació, "la por no s'ha anat d'Euskadi" ja que considera que "la por dirigeix el govern dels bascos".

Durant la presentació del llibre també ha intervingut Ortega Lara i ha coincidit amb les afirmacions del secretari general de Vox en alertar que "els terroristes se sentin avui a les institucions de l'Estat on disposen de poder, diners i informació".

stats