Política 07/08/2019

Vuit militants d'Arran, condemnats a pagar 24.000 euros per danys en la manifestació de l'1 de maig del 2016

L'Audiència de Barcelona els absol de desordres públics i els imposa responsabilitat civil solidària

Ara
2 min
Els militants d'Arran jutjats per desordres públics entrant a l'Audiència de Barcelona el 13 de maig

BarcelonaAbsolts de desordres públics, l'Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat vuit militants d'Arran per un delicte de danys i els demana pagar una multa de 24.000 euros per l'autoria dels desperfectes ocasionats durant la manifestació anticapitalista de l'1 de maig del 2016 a Barcelona. A més, la sentència també els imposa la responsabilitat civil solidària, el que suposa abonar sis euros diaris durant deu mesos fins arribar als 14.000 euros entre tots els encausats i al pagament de 9.000 euros més per responsabilitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El tribunal, doncs, ha considerat que els vuit membres de l'organització juvenil Arran no pretenien amb la seva acció pertorbar "el normal funcionament de les institucions i els serveis públics" i, per tant, els absol del delicte de desordres públics pel qual se'ls demanaven fins a tres anys de presó. No obstant això, la sentència de l'Audiència Provincial argumenta que van actuar amb "plena consciència".

Després de conèixer la decisió del tribunal, Arran ha denunciat a través de les xarxes socials l'ús de fitxers policials, i han titllat el procediment de "judici polític". "Es jutja la dissidència política i el dret a manifestació", han afirmat des del compte de Twitter @Controlades, un usuari creat per donar suport als militants encausats per la manifestació del Primer de Maig del 2016.

Mentre que les defenses encara poden presentar recurs fins a mitjans de setembre, des d'Arran han carregat contra els pèrits dels Mossos d'Esquadra per haver utilitzat termes com 'sistemes informàtics per identificar persones' i 'fitxer auxiliar per relacionar persones' durant el judici oral. L'organització juvenil lamenta, a més, que en sentir aquestes expressions la sala de l'Audiència Provincial no va permetre a les defenses fer preguntes relacionades amb la qüestió: "Es va negar el dreta de defensa i no es va permetre demostrar que les identificacions a partir de fitxers policials no podien admetre's", ha reblat.

stats