Política 11/10/2012

El PSOE demana la dimissió del ministre Wert

La portaveu socialista a la cambra anuncia que en demanaran la reprovació al Congrés per afirmar que el govern vol espanyolitzar els alumnes catalans

Acn
1 min

MadridLa portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Soraya Rodríguez, ha anunciat aquest dijous al matí que demanarà la reprovació del ministre de Cultura i Educació del govern espanyol, José Ignacio Wert, després que ahir afirmés que el seu objectiu era "espanyolitzar els nens catalans". En declaracions a la cadena SER, Soraya Rodríguez ha subratllat que Wert ha quedat "desautoritzat" per ser ministre d'Educació i Cultura i l'ha instat a dimitir, tot i ser conscient que "no ho farà".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Diu que ho ha dit conscientment [en referència a les seves paraules d'ahir] i, per tant, el PSOE en demanarà la reprovació", ha comentat la portaveu socialista. Soraya Rodríguez ha criticat que Wert no estigui complint amb "les seves obligacions des de fa temps", i ha qualificat de "nefastes" les seves polítiques. En aquest sentit, s'ha queixat que els reformes que està impulsant porten una forta càrrega ideològica, i ha afirmat que són "pròpies" de la "pitjor dreta".

Per Rodríguez, les paraules de Wert aquest dimecres "ens reprodueixen la pitjor dreta, la que volem oblidar: recentralitzadora, uniformadora i totalitària". D'altra banda, la portaveu socialista ha lamentat que el govern espanyol mantingui el titular d'Educació i que els diputats del seu partit l'aplaudissin efusivament.

stats