Política 15/04/2012

Les xarxes socials s'erigeixen en la defensa dels elefants... republicans

L'accident del rei Joan Carles mentre estava de viatge de cacera a Botswana genera tota mena de burles a Facebook i Twitter

Ara
1 min
Elefant a la senyera

BarcelonaElefants pintats amb els colors de la bandera republicana han pres les xarxes socials. Des que ahir es va saber que el rei d'Espanya s'havia trencat el maluc a Botswana durant una escapada centrada en la caça d'elefants Facebook i Twitter han afilat l'enginy. Perfils de Facebook com el de Sarcasmo - Ironía han vist com els seus murs s'omplien de tota mena de jocs amb l'elefant i els colors vermell, groc i morat com a protagonistes. Des d'un entranyable Dumbo presidint la bandera republicana fins a la fotografia d'un elefant directament pintat amb aquests colors. Però el rei Joan Carles I no s'ha lliurat d'aparèixer, també, en primer pla, i alguns usuaris d'aquesta pàgina l'han caracteritzat amb trompa, ullals i orelles d'elefant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Twitter, òbviament, tampoc s'ha quedat curt i ha reivindicat, per exemple, la incorporació de l'elefant a la senyera. Així ho proposa Can Pistraus en un missatge en el qual reivindica la nova "estima" vers aquests animals. Alguns tuitares també s'han interessat per si l'elefant en qüestió havia begut en el moment de la cacera, en clara referència a l'incident del monarca espanyol amb l'ós rus Mitrofan –que va ser emborratxat abans que el rei el cacés–. En la mateixa línia, alguns usuaris reivindiquen saber "quants dies estarà de baixa l'elefant" o "quan es reincorporarà a la feina de despatx", i s'ha popularitzat el 'hashtag' #ElefantsPerLaRepública.

Les mofes també es refereixen a l'incident del nét gran del rei, Froilà, que es va disparar al peu de forma accidental. El cantautor Feliu Ventura apunta, per exemple, que "confondre un peu amb un elefant és una errada de primer de monarquia".

stats