Política 20/11/2017

"Que es mori aquella mala pècora de vella, ja": un jutjat investiga els insults a Carmena en un xat de policies de Madrid

L'Ajuntament va tenir coneixement del xat a finals de la setmana passada quan un agent del cos ho va denunciar com a possible delicte d'odi

Ara / Efe
2 min
Xat de Whatsapp d'un grup de policies municipals de Madrid insultant Carmena al qual ha tingut accés Eldiario.es

Barcelona / MadridUn jutjat de Madrid investiga les amenaces i els insults contra l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, proferits en un xat integrat per un centenar de policies municipals de la capital espanyola, el contingut del qual ha sigut revelat per un agent que va considerar que podrien constituir un delicte d'odi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons publica avui 'eldiario.es' i han confirmat a Efe fonts municipals, un jutjat investiga el contingut d'aquest xat, en el qual es diu a Carmena "vella xaruga menyspreable", entre altres insults, i que "el que és terrible és que ella no estigués al despatx d'Atocha quan van matar els seus companys".

"Que es mori aquella mala pècora de vella, ja" és un altre dels comentaris escrits al xat, integrat per més de cent agents municipals del torn de nit en què també es critica i s'amenaça la periodista de La Sexta Ana Pastor.

Fonts municipals han explicat a Efe que aquests fets es van conèixer a finals de la setmana passada, quan un agent va denunciar davant la Unitat de la Diversitat que el contingut d'aquest xat podria constituir un delicte d'odi, i es va comunicar a la direcció del cos.

L'Ajuntament esperarà que hi hagi una decisió judicial abans de prendre possibles mesures contra els agents responsables dels missatges.

Les fonts han precisat que aquest tipus de missatges són "terribles" i que preocupa enormement "que un agent pugui enarborar un discurs d'odi, quan la seva funció és la de protegir tothom, independentment del seu origen, ètnia, ideologia, etcètera".

"Les afirmacions que aboquen sobre el seu superior, que alhora és un càrrec electe, l'alcaldessa de Madrid, són inadmissibles", afegeixen les mateixes fonts, i reiteren que ara l'assumpte està en mans d'un jutge.

"Tenim l'absoluta convicció que aquest tipus d'actituds són minoritàries dins del cos de Policia Municipal i no podem deixar que l'actitud i el comportament de determinats individus taquin la imatge d'un cos que exerceix una tasca imprescindible a la ciutat, un cos en el qual la discriminació i el delicte d'odi no tenen cabuda en cap cas", afegeixen les fonts municipals.

stats