Política 02/04/2012

Una xirigota anticatalana titlla de “cabró” i “covard” Duran i Lleida

El polèmic 'Pasdoble a Catalunya' es basa en les declaracions del líder d'Unió Democràtica en contra del subsidi agrari que reben els pagesos andalusos

Ara
2 min

BarcelonaOfensiva contra Catalunya i, especialment, contra el líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, als carnavals de Cadis. El vídeo de la xirigota 'Pasdoble a Catalunya', que està penjat a YouTube i corre per la xarxa, ha encès la polèmica després que titlli de "cabró" i "covard" el líder de CiU al Congrés. La crítica es basa en les declaracions de Duran i Lleida va fer en contra del subsidi agrari que reben els pagesos andalusos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran i Lleida va encendre la polèmica l'octubre passat, quan en el marc del Consell Nacional de CiU abans de les eleccions espanyoles del 20-N va afirmar que mentre els pagesos catalans no poden recollir la fruita pels baixos preus, "en altres llocs d'Espanya, amb el que donem nosaltres d'aportació conjunta a l'estat, reben un PER per passar un matí o tota la jornada al bar del poble". La frase de Duran, una nova referència als pagesos andalusos, va recollir els aplaudiments més fervorosos dels assistents al consell, però també va generar tot tipus de controvèrsia. El PSOE andalús i el Parlament extremeny van reprovar Duran i Lleida, i el Sevilla va decidir jugar el partit de Lliga al Camp Nou amb el missatge "Orgullosos d'Andalusia" a la samarreta.

La lletra del pasdoble dedicat al líder d'Unió:

"'Respeta Andalucía, cobarde, cobarde, que puede ser que algún día Andalucía te salve. Lo diré para que se entienda, en un andaluz muy claro, a la mierda con los catalanes que insultan, son de los que por sistema van contra los andaluces, y si no se les responde se creen que nos asustan, y a la mierda Duran i Lleida cuando nombra Andalucía, y a la mierda Catalunya si protege a ese cabrón, que ofende tras el respaldo, del cargo y del Parlamento, pero aquí se acaba el cuento, porque lo digo yo, ya está bien de abuchear, catalán, mira que te lo dice un andaluz, no hagas que me ponga cruz y me acuerde de tu madre, respeta Andalucía, cobarde, cobarde, que vive Dios, que en la sangre y el sudor, que antes de que nacieras tú, levantaron Catalunya, y el andaluz, si se emborracha en un bar luego no sabe mear, y ahora muérdete las uñas, que el catalán aunque al final sea al fin un idioma oficial, no es para desmerecer, porque el andaluz andando, ya te lo dije una vez, hay que mamarlo y mamarlo'".

stats