Política 24/07/2017

Yoko Ono Lennon i Hristo Stóitxkov, entre la cinquantena de personalitats internacionals que demanen "deixar votar els catalans"

S'han adherit al manifest internacional 'Let Catalans vote' fet públic l'any 2014 i on també hi ha sis premis Nobel

Ara
1 min

BarcelonaEl manifest 'Let Catalans vote' ja té una cinquantena de personalitats adherides. Des del juny l'han signat nou personalitats noves, entre les quals hi ha la cantant i activista per la pau Yoko Ono Lennon, el cantautor anglès Peter Gabriel i el cubà Silvio Rodríguez, així com els exfutbolistes Éric Cantona i Hristo Stóitxkov. En total, el manifest també ha aplegat sis premis Nobel, i l'última a fer-ho ha sigut l'activista americana pels drets humans i coordinaora de la Campanya Internacional per la Prohibició de les Mines Antipersona, Jody Williams, que que va ser premi Nobel de la pau el 1997.

Entre els signants també hi ha el sociòleg, jurista i polític Peter Jambreck, pare de la constitució d'Eslovènia; l'ex secretari d’estat del ministeri de Finances d’Alemanya i cap de la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament entre 2003 i 2012, Heiner Flassbeck, i l'exdiputat de Syriza i professor d'economia de la Universitat de Londres, Costas Lapavitsas.

El manifest es va fer públic el 2014 i reclama al govern espanyol que permeti als catalans votar "el seu futur polític" i estableixin "negociacions" segons el resultat. Al mes de maig ja van signar el manifest personalitats com l'actor de cinema nord-americà Viggo Mortensen, l'ambaixadora de Bona Voluntat de la Unesco i premi Nobel de la pau Rigoberta Menchú, i el polític irlandès i president del Sinn Féin Gerry Adams.

stats