Política 19/06/2019

Zapatero assegura que Rivera és "bastant de dretes" i demana a l'independentisme "que torni del seu viatge cap enlloc"

Assegura que el diàleg amb Catalunya "s'ha de produir" i defensa que el PSOE el faciliti

G.a.
1 min
Zapatero: "Tots els que hem estat presidents hem tingut mediadors en conflictes polítics"

MADRIDL'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha criticat avui l'"exageració" de partits com Ciutadans i també dels independentistes i els ha demanat a tots dos que adoptin posicions constructives i facilitin la investidura de Pedro Sánchez. "L'exageració, en política, porta a la depressió", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre el líder de Cs, Albert Rivera, ha afirmat que "és bastant de dretes" i ho ha exemplificat amb la seva aproximació a Vox simultània a l'allunyament del PSOE. "Sempre que un abraça polítiques de responsabilitat, d'estat, li va bé per fer política a llarg termini, però no sempre els polítics són de llarg termini", ha dit apuntant a Rivera.

"Ha exagerat tant en la crítica a Pedro Sánchez i al PSOE per deixar-lo fora del compromís constitucional, que ara té accés difícil a una posició sensata, que és on estaria qualsevol centrista liberal a Europa", ha assegurat Zapatero a Santander, durant una jornada de cursos i conferències.

Després de criticar les postures de més confrontació amb l'independentisme recordant que PP i Cs "s'han diluït a Catalunya i el País Basc", ha cridat les forces independentistes a "contribuir al diàleg que s'ha de produir" i a "tornar del seu viatge cap enlloc, que saben que han fet i que ha sigut un error", perquè "és el que més convé a Catalunya". "El diàleg amb Catalunya, per Catalunya i a Catalunya s'ha de produir i només és qüestió de temps, així que millor com més aviat millor", ha dit Zapatero, que creu que el PSOE és el partit més ben posicionat per facilitar aquest diàleg.

stats