POLÍTICA
Política 23/11/2011

Zapatero i Rajoy es reuniran "en breu" a la Moncloa pel traspàs de poders

El govern espanyol vol facilitar les coses al nou executiu. El 2004 la reunió entre Aznar i Zapatero es va fer al cap d'onze dies però la urgència econòmica accelerarà el procés

Efe
1 min

MadridEl president del govern espanyol en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, i el seu successor al capdavant de l'executiu, Mariano Rajoy, mantindran en breu la seva primera reunió al Palau de la Moncloa per analitzar el traspàs de poders.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han apuntat fonts del govern i del PP, el desig de tots dos gabinets és que aquesta entrevista es faci com més aviat millor. Algunes fonts precisen que es podria fer abans del cap de setmana.

La coordinació per al traspàs de poders ha començat aquest dimecres amb la reunió que han mantingut a La Moncloa el ministre de la Presidència en funcions, Ramon Jáurgeui, i l'exportaveu parlamentària del PP Soraya Sáenz de Santamaría.

El govern espanyol, segons les fonts consultades, vol que aquest procés sigui exemplar i que ningú pugui qüestionar la col·laboració de l'equip de Moncloa amb el partit guanyador de les eleccions generals.

El mateix Zapatero ho va comunicar a Rajoy quan el va felicitar per la seva victòria i ho va dir públicament dilluns en una roda de premsa en la qual va garantir que actuarà amb sentit de la responsabilitat i que no hi haurà "el més mínim problema amb el PP".

L'objectiu és que la reunió entre el president sortint i el proper tingui lloc abans que en altres ocasions. El març de 2004 van passar onze dies des dels comicis fins que el cap de l'executiu en funcions, José María Aznar, rebés al Palau de la Moncloa a Zapatero

stats