POLÍTICA
Política 10/03/2011

Diversos diaris donen per fet que Zapatero anunciarà abans del 22-M que no repetirà com a candidat

El director de 'La Vanguardia' diu que "hi ha una sensació generalitzada de fi de cicle". 'La Razón' assegura a la portada que "un sector del PSOE veu en l'anul·lació del míting de Vistalegre la fi de Zapatero"

Redacció
2 min
La Vanguardia

BarcelonaDiversos diaris incideixen avui en la successió de Rodríguez Zapatero al capdavant del PSOE i veuen el relleu imminent. La Vanguardia obre edició amb el titular "El PSOE es precipita al debat successori". Diu el subtítol: "Augmenta la pressió sobre Zapatero perquè desveli el seu futur abans del 22-M". L'últim capítol del desconcert socialista –diu La Vanguardia– és la suspensió del míting d'arrencada de la precampanya socialista que s'havia de fer al Palau de Vistalegre de Madrid. En el seu article diari, el director de La Vanguardia, José Antich, afegeix: "El pitjor que li pot passar a un partit polític davant una contesa electoral és transmetre a l'opinió pública sensació d'angoixa per la falta de lideratge, desconcert per la situació interna, i enviar missatges contradictoris". "Hi ha una sensació generalitzada de fi de cicle, enmig d'una enorme preocupació econòmica que amenaça turbulències", conclou Antich.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Razón va més enllà i titula en portada: "Un sector del PSOE veu en l'anul·lació del míting la fi de Zapatero". El diari diu que augmenten les crítiques dels barons del partit davant els "evidents símptomes de desgovern".

Público també insisteix en la qüestió i destaca a la portada: "Zapatero posa el PSOE en màxima tensió". Diu el rotatiu que el partit intenta "posar el focus en els candidats" i treure'l del president. Afegeix que dirigents socialistes esperen que el líder desveli la seva decisió en el comitè federal previst pel 2 d'abril. El periodista Ernesto Ekaize desvela, a més, que Zapatero i Bono, a més de les dues reunions públiques, s'han vist en privat.

stats