Política
Política 09/02/2011

Zaragoza: "Mas ha anat a Madrid per aconseguir una cosa que Montilla havia aconseguit sense anar-hi"

El secretari d'Organització de PSC lamenta que l'executiu no respon positivament a la seva "posició de col·laboració"

Albert Castellví
2 min
José Zaragoza, secretari d'organització del PSC.

BarcelonaEl secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, s'ha mostrat molt crític amb la visita d'Artur Mas a La Moncloa per aconseguir que el govern central l'autoritzés a endeutar-se. Zaragoza assegura que està "sorprès" que l'actual president de la Generalitat hagi hagut de fer aquest viatge per fer realitat aquesta reclamació, ja que "Montilla ja ho havia aconseguit sense haver d'anar a Madrid" i "sense fer tants escarafalls". "No acabo d'entendre –ha afegit– que la primera reunió de Mas amb Zapatero hagi estat per demanar permís" per endeutar-se, un fet que, segons ell, "Mas ha convertit en la seva principal reivindicació". Segons Zaragoza, "Montilla, de forma discreta i sensata, va aconseguir una emissió de deute que va arrasar", i quan anava a Madrid era "per aconseguir traspassos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a El Món a Rac1, Zaragoza ha lamentat que en la reunió que van mantenir ahir el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i representants del PSC, el Govern no va lliurar al seu partit el document que s'ha presentat a Madrid. "No el coneixem", ha assegurat. En aquest sentit, s'ha mostrat molest perquè el PSC no està "rebent resposta" per part del president de la Generalitat a la seva "posició de col·laboració" amb el Govern, exemplificada amb l'abstenció en el debat d'investidura. A més, ha recordat que "Mas està governant en minoria, i això en temps de crisi no és bo". "Li està passant el mateix a Zapatero", ha assegurat.

Segons el secretari d'Organització dels socialistes catalans, "el Govern de Catalunya va entrar dient unes coses i ara ha canviat", i ha posat alguns exemples: "Sobre el concert econòmic, hem passat a no dir-ne res" i, d'altra banda, "ara els que diuen que els 80 quilòmetres afecten el tema mediambiental són els de Convergència no els d'Iniciativa". Per això, Zaragoza afirma: "Esperava plantejaments més de futur. M'estranya que el que demana ara el senyor Mas no tingui res a veure amb el que reivindicava abans com a candidat".

stats