COSTES

El batle de Pollença denuncia que Costes evita sancionar els fondejos il·legals

Critica que, en canvi, hagin "perseguit" l'Ajuntament per un xibiu legal

El batle de Pollença, Tomeu Cifre, ha criticat aquest dimarts durament la delegació territorial de la Demarcació de Costes per "mirar cap a una altra banda" davant infraccions que s'han repetit durant aquest estiu a les platges del municipi, com el fondeig il·legal i les activitats aquàtiques il·legals. El primer edil ha indicat que s'han efectuat una gran quantitat de denúncies per part de l'Ajuntament que no han tingut com a conseqüència cap actuació per aturar les infraccions.

En canvi, ha denunciat una "persecució" cap al Consistori pels dos xibius que enguany s'han instal·lat a la platja de Llenaire. De fet, la Demarcació de Costes va iniciar un expedient administratiu contra l'Ajuntament per haver licitat un xibiu de 20 metres quadrats amb una terrassa de 75 m2. Segons ha indicat l'edil i tal com va publicar l'ARA Balears, el reglament de la Llei de costes, aprovat pel Consell de Ministres divendres passat, dóna la raó al Consistori, ja que permet la instal·lació de xibius de 200 m2 en platges urbanes, com és el cas de la de Llenaire.

Fondejos il·legals

Els fondejos il·legals de barques a la costa pollencina són una problemàtica que es repeteix cada any. El Ministeri de Medi Ambient es va comprometre a ordenar i gestionar els fondejos il·legals a la badia d'Albercuix en una reunió mantinguda amb l'Ajuntament de Pollença durant aquest hivern. L'estiu de 2013 s'hi registraren més de 300 fondejos irregulars.

Enguany també s'han tramitat una gran quantitat de denúncies per activitats dutes a terme de manera irregular, com massatgistes o venedors ambulants.