Publicitat
Publicitat

EQUIPAMENTS CULTURALS

Pollença: de l'auditori fallit de Moneo a la recuperació del cine del poble

L'Ajuntament compra l'antiga sala Capitol

L'Ajuntament de Pollença ha anunciat avui que comprarà l'antic cine Capitol. L'adquisició de l'emblemàtic espai, per 850.000 euros, arriba tres anys després que el Consistori descartàs definitivament la construcció de l'auditori dissenyat per l'arquitecte Rafael Moneo al solar de Can Conill per manca de finançament. Estava previst que costàs uns 11 milions d'euros i tingués devers 700 butaques.

El cine teatre Capitol va començar a projectar pel·lícules el 1947 i va tancar definitivament les portes l'any 2001, després del gran temporal que hi causà nombrosos desperfectes. Durant els darrers anys havia funcionat gràcies a la iniciativa d'un grup de joves del municipi, que s'encarregaven de la programació. La sala és propietat dels hereus de Rafel Salas Vilanova, el pollencí que va esdevenir el major empresari del sector a les Illes Balears. Disposa de 460 butaques (260 a platea i 200 a l'amfiteatre). També té una caixa escènica que li permetia acollir representacions teatrals.

El Consistori ha presentat l'adquisició amb la presència de representants de tots els grups municipals. Tots s'han mostrat satisfets i han avalat la compra en el ple extraordinari que s'ha celebrat just després. La intenció és que el cine passi a mans municipals abans de finals d'any. La sala es destinarà a usos culturals i serà de gestió pública.

Bona acceptació

La notícia també ha estat ben rebuda pels veïns que ja ho han sabut al matí. Un d'ells ha explicat que antigament a Pollença hi havia tres cines: el Capitol, el Modern (al carrer d'Alcúdia) i el Formentor (al carrer Major). També s'exhibien pel·lícules a Monti-sion, "però quan hi havia una escena amb una besada un frare es posava davant del projector per tapar-ho", ha indicat.

Tots els consultats han recordat la sala d'exhibicions amb certa nostàlgia i s'han mostrat favorables a una adquisició que ja feia anys que diverses entitats reclamaven.

Compra de solars

Per altra banda, el Consistori també ha anunciat la compra de dos solars. Un està situat als voltants del pont Romà. Es tracta d'una zona verda i el motiu és intentar evitar l'edificabilitat del terreny, on es va plantejar una unitat d'actuació del nou PGOU per evitar pagar expropiacions a la zona del Calvari. El cost és de 250.000 euros.

L'altra finca està situada devora el camp de futbol Can Escarrintxo i està qualificada com a sòl rústic. L'Ajuntament aprofitarà el solar per habilitar-hi un accés al camp de futbol. Pagarà 23.000 €.

Indemnització

També s'ha aprovat la inclusió en els pressupostos d'una partida per pagar poc més de 532.000 euros d'indemnització al propietari de la casa parcialment esbucada del carrer Creus. La propietat demana dos milions.

 

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT